2012. július 31

2012. július 23

VDSZ: Felelős döntést MAL-ügyben!

Tízezer ember megélhetése a tét

Bővebben




2012. július 22

Az MSZP szerint semmi nem teljesült a kormány ígéreteiből

Az MSZP szerint láthatóan semmi sem teljesült a Fidesz két évvel ezelőtti választási ígéreteiből, mivel a gazdaság erősítése, az új munkahelyek létrehozása és a radikális adócsökkentés is elmaradt.

Bővebben




2012. július 21

Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

Nehéz helyzetű illetve munka nélkül maradt kollégáink megsegítésére a hazai újságíró-szervezetek példátlan összefogással jótékonysági koncertet szerveznek. A rendezvény a MÚOSZ kezdeményezésével, és a műsorban önzetlenül fellépő, a minőségi magyar könnyűzene reprezentánsai segítségével valósul meg.

Bővebben




LMP: Reálbérek csökkentek, - cáfolja a valóság Orbán Viktort

A miniszterelnök párhuzamos valóságban él, vagy szemrebbenés nélkül hazudik. Egy hete Orbán Viktor azt állította: „a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük". A statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai viszont azt mutatják, hogy az év első öt hónapjában folyamatosan csökkent az átlagfizetés vásárlóértéke. Akár több százezernyi alacsony keresetű munkavállalónak pedig nem csak a reálbére, de a nettó fizetése is kevesebb lett. Az LMP írásbeli kérdést intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez.

Bővebben




2012. július 19

A VDSZ nyílt levele Matolcsy Györgyhöz

Tisztelt Miniszter Úr!
Szakszervezeti vezetőként mindig abban hittem, hogy a munkajogi problémákat, a munkavállalói érdekek védelmét a szakszervezeteknek a munkaadókkal közösen, velük konzultálva kell megoldaniuk. Az utóbbi hónapban azonban a munkavállalói és szakszervezeti jogok elleni támadás a Hankook Tire Magyarország Kft. gumigyárában olyan mértéket öltött, amelyben a magyar kormánynak is lépnie kell.

Bővebben




2012. július 18

LIGA Szakszervezetek: A 40 év szolgálati idővel rendelkező nők jogviszonyának megszüntetése körüli anomáliákról

A 40 év szolgálati idővel rendelkező nők jogviszonyának megszüntetése a Kjt. szerint

Bővebben




A KSZSZ és az MKKSZ köszönet mond a Magyar Helsinki Bizottságnak

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta Magyarországot a tisztességes eljáráshoz való jog megsértése miatt egy indoklás nélkül kirúgott kormánytisztviselő keresetére. A Bíróság kimondta, hogy az indokolás nélküli elbocsátás megfosztotta a panaszost a valódi jogorvoslat lehetőségétől, ezért nem vagyoni kártérítést ítélt meg részére.

Bővebben




2012. július 13

Egészséget barterez a VDSZ

Speciális kedvezményes szolgáltatásokat barterez a vegyipari szakszervezet (VDSZ) azért, hogy javítsa az ágazatban dolgozók egészségi állapotát. A VDSZ azért kényszerül erre a megoldásra, mert a kormány megszüntette az előrehozott nyugdíjazási rendszert, miközben egy közelmúltban végzett felmérés szerint a vegyiparban dolgozók szervezete az átlagosnál legalább öt évvel korábban mondja fel a szolgálatot. Az együttműködésben a szolgáltatók is egyre nagyobb lehetőséget látnak. Ezúttal a MeDoc Egészségközpont ajánlotta együttműködését.

Bővebben




2012. július 12

Magyar Szolidaritás Mozgalom: Az elveszett ereklyék valódi fosztogatói

„(…) a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”/Magyarország Alaptörvénye, Alapvetés, P) cikk/
A Magyar Szolidaritás Mozgalom egyre növekvő aggodalommal szemléli, hogy a nemzeti elkötelezettségét fennhangon hirdető kormányzat az Alaptörvényben is lefektetett elvekkel szembehelyezkedve módszeresen leépíti és működésében ellehetetleníti a nemzeti kulturális értékek fenntartásának és megőrzésének szentelt hivatalokat és intézményeket. Az álszent kultúrpolitika beszédes példája a 2011 novemberében, szakmai egyeztetés nélkül módosított, majd idén áprilisban tovább szigorított örökségvédelmi törvény, mely a források elvonásával és hatásköri csorbításokkal valódi vészhelyzetet teremtett a műemlékvédelem területén.

Bővebben