Rendkívüli munkavégzés munkanap-áthelyezéskor

 A munkanap-áthelyezéssel érintett héten, amikor ennek következtében a naptár szerinti munkarendtől való eltérés miatt szombatra esik a munkavégzés (azaz hétfőtől péntekig negyvennyolc óra a rendes munkaidő), elrendelhető-e heti negyven órás munkaidőkeretben foglalkoztatott munkavállalók számára még ezen felül rendkívüli munkavégzés is? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




GYES alatt, GYES után

   Kisgyermekes nők visszatérése a munkaerőpiacra. A témáról nem lehet eleget beszélni, olyan sok változásra lenne még mindig szükség. Változásra, igen, és nemcsak a munkaerőpiacon. Otthon is, a párkapcsolatokban… - olvasható az nlcafe.hu oldalán.

Bővebben




Aláírásokat gyűjt az LMP az ifjúsági garanciaprogram bevezetéséért

 Petíciót indít, aláírásokat gyújt az LMP az uniós ifjúsági garanciaprogram magyarországi bevezetése érdekében - jelentette be Csiba Katalin, a párt EP- képviselőjelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedése a szervezetbe

 A megváltozott munkaképességű dolgozók sikeres és eredményes foglalkoztatása érdekében nagy segítséget jelenthet, ha egy szervezet figyelmet fordít a szervezeti életbe, szokásokba (egységesen szervezeti kultúrába) történő beillesztésre, munkahelyi szocializációra.

Bővebben




A tanulmányaik finanszírozására gyűjtenek a fiatalok

 Ismét közeleg a nyári szünet, ami sok diák számára a pihenés mellett a pénzkereseti lehetőség időszakát is jelenti, elmennek dolgozni – írja a profession.hu.

Bővebben




A diákmunka is lehet adóköteles

Adóköteles a diákmunkával, egyszerűsített foglalkoztatás keretében szerzett jövedelem, ha összege meghaladja a mentesített keretösszeget, azaz a foglalkoztatás napjainak száma és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegének (2013-ban 4510 forint/nap) szorzatát - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) hétfőn a Facebook oldalán.

Bővebben




Csizmár Gábor sokat felejtett, keveset tud...

Csizmár Gábor, volt munkaügyi miniszter, az Országos Érdekegyeztető Tanács egyik állandó alakja a szocialista kormányzás alatt, immár nyugdíjasként adott interjút aNépszavának. Ebben sajnos nem csak komoly tárgyi tévedések hangzottak el, de az is kiderült, Csizmár Gábor már tényleg messze van a napi eseményektől, „nincs képben” a magyarországi szakszervezeti mozgalmat illetően – olvasható a szakszervezet.blog.hu oldalon.

Bővebben




Van, aki ráfizethet a korán jött GYES-re és családi pótlékra

Nem várt kellemetlenséggel járhat a családtámogatások kiutalásának múlt heti előrehozása: bár a családok számára így könnyebb volt az négynapos hétvége, a banki ügyfelek egy része ugyanakkor májusban nem tudja teljesíteni a kedvezményes számlavezetéshez elvárt feltételeket – írja a Privátbankár.

Bővebben




A magyar fiatalok közel fele vállalna külföldön munkát

 Bár a 20-35 évesek többsége szerint soha nem volt még ilyen nagy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság, több mint fele mégis itthon számít karrierre - derül ki a Bridge Budapest reprezentatív kutatásából – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Már fizikai munkást is neten keresnek

Az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor. Arányaiban nőtt azoknak az álláshirdetéseknek a száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást – írja az mfor.hu

Bővebben