Mérnök, informatikus a leginkább keresett munkaerő

 Mérnök, informatikus a leginkább keresett munkaerő, az ajánlatok 40 százaléka Budapestre szól - péntekig tart a Monster.hu Virtuális Állásexpója, melynek a Workania is partnere.

Bővebben




Sérelemdíj munkaviszonyban

Az új Munka Törvénykönyve (Mt.) jelentős változásokat hozott a munkáltatók-munkavállalók viszonyában. Éppen megszoktuk az újításokat, most azonban kénytelenek vagyunk további új előírásokkal szembenézni – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Négy párt nem zárkózik el az európai szintű minimumjövedelem bevezetésétől

Az európai parlamenti választáson listát állító pártok közül négynek a képviselőjelöltjei nem zárkóznának el az európai szintű minimumjövedelem bevezetésétől. A minimáljövedelem témájáról egy, a május 25-i választáson induló pártok közötti keddi budapesti kerekasztal-beszélgetésen esett szó.

Bővebben




Ismét szeretik a kkv-k a cafeteriát

A tavalyi mélypont után ismét javult a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, idén a kkv-k közel fele tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani alkalmazottainak. A különböző cafeteria elemeket tekintve jelentősen megugrott az Erzsébet-utalvány népszerűsége, így továbbra is ez a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma. Emellett a SZÉP Kártya alkalmazásának szándéka az eddigi legmagasabb értéket érte el, és ezzel stabilan átvette a második helyett a közlekedési költségtérítéstől – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból, melyet a munkajog.hu ismertetett.

Bővebben




Félrevezető az állam látszólag bőkezű családtámogatása

Miért nem akarnak többgyermekes anyák lenni a magyar nők? Mert félnek? Mert bizonytalan a visszatérésük a munkaerőpiacra? Vagy mert nem bíznak a magyar egészségügyben? Egyáltalán, minden szempontból az a jó, ha több gyerek születik? – olvasható a Nők Lapjában.

Bővebben




Nőnek a társadalmi különbségek

Az elmúlt években egyre gyakrabban hangzott el az a már-már közhelyszámba menő állítás, hogy Magyarországon egyre nő a szakadék a leggazdagabbak és a legszegényebbek között. Az mfor.hu utánanézett, hogy az elérhető statisztikák alátámasztják-e ezt.

Bővebben




Pótvizsgáznak a közfoglalkoztatottak

Csaknem négyezer olyan közfoglalkoztatott van, aki a téli képzés keretében még nem szerezte meg bizonyítványát, mert megbukott a vizsgán - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Bővebben




Kettészakad az egészségügy is

 Egyre nő a szakadék a legjobb és legrosszabb helyzetű társadalmi csoportok között, az életkilátásokban is. Eközben a nők várható élettartama, eddig példa nélküli módon, lassabban nő, mint a férfiaké – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában az egyik legismertebb és legelismertebb demográfus, Józan Péter.

Bővebben




Matat még a hálapénzzel az ügyészség

Az ügyészség sem boldogul könnyen azzal a jogi helyzettel, amit a Büntető Törvénykönyv (Btk.) tavaly nyári módosítása idézett elő hálapénz ügyben – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Itt a cafeteriabomba

Bár egyelőre kevés munkáltató élt az adómentesen adható munkáltatói lakáscélú támogatás idén megnyílt lehetőségével, de nagy iránta az érdeklődés - derül ki a Napi.hu banki körkérdéséből. Akár ötmillió forintot is kaphat a munkavállaló a cégétől a hitelei törlesztésére.

Bővebben