Melyik diákmunka mennyit fizet?

A fizetés mértékén kívül másról is tájékozódnod kell, ha diákmunkát vállalnál. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a diákok – írja a Femina.

Bővebben




Már több nőnek van diplomája, mint férfinak

  20 évvel ezelőtt még jóval több férfinak volt diplomája, mint nőnek. Ez a trend megfordult: a népszámlálási adatok szerint közel 200 ezerrel több nő végzett egyetemet, mint férfi – írja a profession.hu.

Bővebben




Munkaügyi perekben nagy segítség a mediáció

Sokat elárul egy társadalomról az, hogy a konfliktusos helyzetek kezelésére milyen intézményes megoldások léteznek. Közhely, hogy a magyar ember szeret pereskedni, a konfliktusokat érzelmi oldalról közelíti és felülről várja az üdvözítő megoldást. Kelet- és Nyugat-Európa között e tekintetben is szemmel látható a különbség. Németországban például a munkaügyi perek jelentős része a felek egyezségével zárul – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




A jegybank költségplafont vár el a nyugdíjbiztosításoknál

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlást adott ki az átlátható költségszerkezetű és konstrukciójú, értékálló, az ügyfelek számára előnyös nyugdíjbiztosítási termékek hazai elterjedése érdekében - tudatta a jegybank a honlapján, hétfőn.

Bővebben




Kevesebben dolgoznak a nonprofit szektorban

Kevesebben dolgoznak a civil szervezeteknél és alapítványoknál, az önkéntesek munkájának a jelentősége viszont egyre nő – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program zárult

Lezárult a Kézenfogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program, amelyben hetvenöten vettek rész a felkészítő tréningeken, és tizenöt embert állítottak munkába - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




Ezermilliárd forint fölött az önkéntes kasszák vagyona

  Március végére átlépte az ezer milliárd forintos lélektani határt a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból. A negyedév végén 49 ilyen nyugdíjkassza működött, akárcsak a tavalyi év végén, ez a szám azonban hamarosan csökkenhet, a piaci konszolidáció ugyanis nem állt meg, legutóbb az ING Nyugdíjpénztár küldöttgyűlése döntött arról, hogy az önkéntes ág beolvad az Aranykorba – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A nyugdíjkorhatár és a munkavállalói státusz

   A nyugdíjkorhatár betöltése nemcsak társadalombiztosítási szempontból jelentős tényező, hatása van a munkavállalói státuszra is. Más helyzetben van a munkavállaló a nyugdíjkorhatár betöltése után, a korhatár betöltését megelőző öt éven belül, illetve öt éven túl – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Tíz meghökkentő tény a szegénységről

 Az Occupy Wall Street mozgalom sokat beszélt a társadalom 1 százalékáról, mely több javat birtokol, mint a lakosság alsó 90 százaléka együttvéve. Összeszedtünk néhány adatot a szegénység és a vagyoni különbségek mértékéről, melyek nagy akadályai egy fenntarthatóbb világ létrejöttének – írja a Piac@Profit.

Bővebben




A kampányig volt fontos a közmunka

   Balog Zoltán szerint a közfoglalkoztatás nem cél, Lázár János minden állástalant közmunkára küldene, Orbán Viktor pedig azt mondta, a növekvő számú közmunkásoknak fizetést kell adni, amiben „bele fogunk rokkanni”. Míg a kormány tagjainak láthatóan fogalmuk sincs arról, mihez kezdjenek azzal a ténnyel, hogy sokszor egy egész falu lakossága munka nélkül tengődik, addig a képzésre kötelezett, és korábban normális munkában reménykedő munkanélküliek nélkülöznek - még a gyógyszereiket sem tudják megvenni. A parlamenti választási kampány lezárulta után az 51 ezer forintos közmunkás keresetet felváltotta a 22 ezer 800 forintos segély. Sok helyen - adminisztrációs munkák miatt - ezt sem kapják az emberek – írja a Népszava.

Bővebben