Fellendült a brit gazdaság, több szakmában hiány van

Hiány van az építészekből és építőmérnökökből Nagy-Britanniában, miután a gazdaság fellendülésével párhuzamosan megugrott az építkezések száma a szigetországban - közölte a Hays Plc., a legnagyobb brit munkaerő közvetítő cég.

Bővebben




Miért érdemes iskolaszövetkezetnél dolgozni?

Jogszerű, biztonságos, kevés keresgélést igénylő, és a legmagasabb nettó bért biztosító nyári foglalkoztatási forma az iskolaszövetkezeteknél végzett diákmunka. Háromrészes cikksorozatunk első részében kiemelten szólunk a munkabérekről, az iskolaszövetkezetek történetéről és jogi környezetéről – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Sokan a gyerekeik miatt bukhatják a magas nyugdíjat

A családi adókedvezmény kiterjesztése sok családnak plusz jövedelmet jelenthet, illetve megkönnyíti a nyugdíjcélú megtakarítások elterjedését a családosok körében. Nagy kérdés, hogy ki tudják-e használni a nyugdíj-előtakarékosság adókedvezményét a nagycsaládosok, és, ha igen, akkor mennyit érdemes félretenniük? – olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Bővebben




MNB: áthárították az ügyfelekre a tranzakciós illetéket

 A tranzakciós illetéket a pénzforgalmi szolgáltatók gyakorlatilag teljes mértékben áthárították az ügyfelekre, a költségnövekedés azonban egyelőre nem gyakorolt jelentős hatást a pénzforgalom szerkezetére - állapította meg aMagyar Nemzeti Bank (MNB) 2014-es Jelentés a fizetési rendszerről című kiadványa, amelyet a jegybank pénzügyi stabilitási tanácsa hagyott jóvá.

Bővebben




Így lehetne négyszer ennyi új munkahely Magyarországon

 Miért jó a társadalomnak, ha tőzsdére visznek egy céget, lehetséges, hogy minden szereplő profitál belőle? Interjú Katona Zsolttal, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával a Gazdasági Rádióban.

Bővebben




Egyre több magyar munkavállalót vernek át külföldön

Múlt héten összesen 15-en keresték fel az Euwork budapesti irodáját, mivel külföldi munkával kapcsolatos átverés áldozatai lettek – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Régi-új szabályok a várandós nők munkajogi védelmében

 Az Alkotmánybíróság indokolása szerint a korábbi jogszabályszöveg alaptörvény-ellenesen korlátozza a gyermeket vállaló nők magánélethez és emberi méltósághoz való jogát – írja az RSM DTM blog.

Bővebben




Nemzeti Cégtár: veszélyes vállalkozásokhoz kapcsolható a hazai cégek 35 százaléka

 Az elaprózott hazai cégstruktúrához nehezen átlátható tulajdonosi szerkezet társul, a mintegy 600 ezer magyarországi cég csaknem egymillió, aktuális állapot szerinti tulajdonosa és cégvezetője szövevényes kapcsolati hálót alkot, s a vállalkozások jelentős része kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez - hívta fel a figyelmet a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit (NCT) Zrt.

Bővebben




Van Rompuy: a legfőbb cél továbbra is a munkahelyteremtés és a növekedés beindítása

A világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő csoport (G7) legfőbb célja továbbra is a munkahelyteremtés és a növekedés beindítása - közölte csütörtökön, a megbeszéléseket követően Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, a brüsszeli csúcs egyik házigazdája.

Bővebben




Elviselhetetlen a teher a postásokon

   Folyamatos a létszámleépítés a Magyar Postánál, ami a szakszervezetek szerint már veszélyezteti a napi munkamenetet. A katonákból is postás lehet – írja a Világgazdaság.

Bővebben