A HVDSZ 2000 és a Fővárosi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött Budapest Főváros Önkormányzata és a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 érdekképviselet.

Bővebben




Nyugdíj: a gyerekszám alapján változhat a számítás?

Vannak a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervének olyan elemei, amelyek találkoznak a kormány elképzeléseivel, amelyekről egyeztetést kezdeményezett – nyilatkozta az új családügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Bővebben




Vállalkozóvá válást segítő program indult Baranyában

 A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a kreatív ipar és a turizmus támogatására - mondta a központ igazgatója csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón.

Bővebben




Amikor szó nélkül távozik a munkavállaló

A munkavállalói jogellenes munkaviszony megszüntetés leggyakoribb formája az, hogy a munkavállaló nem tesz írásos megszüntető nyilatkozatot, nem tölti le a felmondási időt, hanem egyszerűen csak nem jelentkezik többet a munkáltatónál, eltűnik. A váratlanul távozó munkavállaló persze sok fejfájást okozhat a munkáltatónak. Tekintsük át, hogyan kezelhető ez a kellemetlen helyzet! – olvasható az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben




Sztereotípiák és cáfolatok a munkaerő-kölcsönzésről

 Kinek jó a munkaerő-kölcsönzés, ha bonyolult és költséges? A kölcsönvevőnek semmilyen felelőssége nincs az ott dolgozókért? A munkavállalók fizetik a szolgáltatás díját?

Bővebben




Mi legyen a nyugdíjasokkal?

Lelassul a világgazdaság növekedése a követező évtizedekben és minden bizonnyal teljesülnek azok a jóslatok, amelyek szerint a mostaninál később mehetnek nyugdíjba az emberek. Veszedelmes jövedelemkülönbségek alakulhatnak ki.

Bővebben




Munkaügyek: sok a szabálytalanság

 A munkaadók 70 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot. Ingyenes munkajogi mobilapplikációt mutatott be az Allen & Overy ügyvédi iroda a közelmúltban. A MunkaÜGYES! nevű alkalmazást eddig több mint hatszázan töltötték le, lényege, hogy közérthető formában mutassa be a munkaszerződések fontosabb elemeit, és hasznos tippeket ad a munkaadói és a munkavállalói oldal számára is. Így különösebb jogi ismeretek nélkül is ellenőrizhetik például a munkavállalók az eléjük tett munkaszerződést – írja a Metropol.

Bővebben




Bekeményít a hatóság: ki számíthat izzasztó ellenőrzésekre?

 Még mindig sok gond van a feketefoglalkoztatással, valamint a munkavédelmi szabályok hőség idején való betartásával, ezért a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) idén nyáron is tart akciósorozatot.

Bővebben




Tizennyolcezer pedagógusnak kell portfóliót készítenie november végéig

  A köznevelési államtitkárság valószínűleg több pályázóra számított, de csak 19 136 pedagógus jelentkezett a 2015-ös minősítési eljárásra – rájuk hónapokig tartó kemény munka vár, 2016 januárjától azonban magasabb fizetést vihetnek haza – írja az eduline.hu.

Bővebben




Nem költözhet vidékre a minisztérium

 NATO-elvárásokkal ütközik és irdatlan pénzbe kerülne a honvédelmi tárca Székesfehérvárra költöztetése – ez az egyik legfőbb akadálya a kormány által várhatóan jövő hét szerdán második olvasatban tárgyalt minisztériumi decentralizációnak – írja a Heti Válasz.

Bővebben