Nagy bajban vannak a német orvosok?

Németországban a házi -és szakorvosok hiánya eddig főként a betegeknél jelentett problémát. Ám a Die Weltben közöl felmérés szerint az orvoshiány a következő években maguknak az orvosoknak is gondot jelenthet, ugyanis az öregségi nyugdíjuk sorsa kezd bizonytalanná válni. Ez pedig azzal magyarázható, minden negyedik házi- és szakorvos gondolkozik azon, hogy a következő 4-5 évbenfeladja a praxisát – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Az ülőmunka veszélyesebb lehet, mint a fizikai

 Manapság sokon dolgoznak irodában, számítógép előtt, naponta akár 8 órát is ülve. Ez azonban több dolog miatt is ártalmas lehet szervezetünkre, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is. Én is sok időt töltök a gép előtt ülve, ezért összegyűjtöttem pár hasznos tanácsot, hogyan lehet kibírni és egészségkárosodás nélkül megúszni az állandó ülést – írja hir6.hu.

Bővebben




Czomba: így alakul át a szakképzés

 Többek között a hiányszakmák miatt szükséges a szakképzés rendszerének átalakítása, és a szakmák vonzóvá tétele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára. Czomba Sándor hangsúlyozta: csak azokra a képzésekre ad támogatást az állam, amelyre van a munkaerőpiacon igény.

Bővebben




Milyen térítés jár a munkavállalónak az utazás után?

 Nem szabad összekeverni a hazautazás és a napi munkába járás költségeit – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Bővebben




A lógás tudománya

  Minden ellenkező híreszteléssel szemben a munkamániások nem járnak jobban a munkahelyeken, mint a profi lógósok. A hangsúly a profi szón van, mert aki nem akarja halálra dolgozni magát, annak tudományos alapossággal kell hozzálátnia a lógáshoz.

Bővebben




Több szabadság és pihenőidő is jár a 18 éven aluliaknak

A nyári szünidőben diákok tízezrei keresnek munkát, azonban sok fiatalnak még nincs tapasztalata, és nem tudják azt sem, hogy milyen jogok illetik meg őket. Hallani olyan esetekről is, amikor a munkavégzés eltér az előre megbeszéltektől, és sajnos arról is, hogy néhány munkaadó kihasználja a diákok tudatlanságát. Nem ritka, hogy túlórát rendelnek el a vállalatok, amit néha „elfelejtenek” kifizetni. A kellemetlen helyzetek elkerülése végett a munkaszerződést mindig írásban kell megkötni, legkésőbb a munka kezdetekor – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Balog Zoltán: pontosan meg kell határozni a munkáltatói jogokat az iskolákban

Az emberi erőforrások minisztere szerint világosan meg kell határozni az iskolarendszerben a munkáltatói jogokat, s megfontolandó, hogy a soron következő családpolitikai intézkedés a kétgyermekes családokat célozza.

Bővebben