Nagy bajban vannak a német orvosok?

Ezrével hagyhatják ott a munkát

Németországban a házi -és szakorvosok hiánya eddig főként a betegeknél jelentett problémát. Ám a Die Weltben közöl felmérés szerint az orvoshiány a következő években maguknak az orvosoknak is gondot jelenthet, ugyanis az öregségi nyugdíjuk sorsa kezd bizonytalanná válni. Ez pedig azzal magyarázható, minden negyedik házi- és szakorvos gondolkozik azon, hogy a következő 4-5 évbenfeladja a praxisát – írja a Világgazdaság.

   Erre az eredményre jut az Aerztemonitor 2014 elnevezésű felmérés, amelyaet a Kassenaerztliche Bundesvereinigung (KBV) orvosszövetség készitett. E felmérés szerint a mintegy tízezer ambulánsan dolgozó orvos 23 százaléka készül arra, hogy továbbadja a praxisát. Az elhatározásban legtöbbször öregségi okok szerepelnek, ám a legtöbb német orvos nehezen talál utódot a praxisára.
 
   Emiatt már a közeljövőben az a veszély fenyeget, hogy még súlyosabb orvoshiány keletkezik Németország vidéki régióiban, de bizonytalanság támadhat a nyugdíjállományban lévő orvosok pénzügyi ellátása körül is.A KBV elnöke, Andreas Gassen szerint egyszerűen botrányról van szó.

Forrás: Világgazdaság