Külföldi munkavállalás a fiatalok szemével

Még mindig nagyon sok fiatal dönt a külföldi munkavállalás mellett. Legtöbbjüket a munkalehetőség és a fizetés vonzza a határon túli országokba, de olyan is akad, aki kalandvágyból vág az ismeretlenbe. A legfrissebb adatok szerint több mint 500 ezren határoztak úgy, hogy elhagyják hazájukat, közülük 300 ezren Nagy-Britanniában, 100 ezren Németországban, 50 ezren Ausztriában és 50 ezren más országokban dolgoznak – olvasható a hir6.hu oldalán.

Bővebben




A kockázatértékelés szükségessége

 A munkáltató kötelessége kockázatértékelést készítettnie akkor is, ha egyetlen alkalmazottja van. Ellenkező esetben akár 10 millió forintra is bírságolható. De mire való a kockázatértékelés? Mikor és hogyan kell elkészíteni, elkészíttetni a dokumentumot? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben




Meghosszabbították a Malév felszámolásának határidejét

 Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.

Bővebben




A jogtalan családi adókedvezmény igénybe vétele bírságot von maga után

  A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe vétele komoly fejfájással járhat később – írja az mfor.hu.

Bővebben




Botos Katalin szerint társadalmi problémát korrigálna a nyugdíjjavaslat

Eddig azt nem vették figyelembe, hogy az embereknek nemcsak a társadalombiztosítási járulékot kell fizetniük, hanem azokra a gyerekekre is költeniük kell, akik majd később az őnyugdíjjárulékukat megtermelik - vetette fel Botos Katalin közgazdász. A köztévében a Népesedési Kerekasztal javaslatáról elmondta: csak azt venné figyelembe a rendszer, ha valakinek a gyermeke legalább középfokú végzettséget szerzett vagy szakmát kapott, illetve felsőoktatási intézményben tanult.

Bővebben




Nem mindenki él a kedvezőbb adózással

Nagyjából hatvanmilliárd forintról mondanak le csak az idén a vállalkozások azzal, hogy az alacsonyabb terhet jelentő új adónemek helyett a régebbi szabályokat követik - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Bővebben




Visszahívható-e a munkavállaló szabadságról?

A nyár a hosszabb szabadságok ideje, ilyenkor nem ritka, hogy valaki akár több hét szabadságot is kivesz. De mi történik, ha időközben mégis nélkülözhetetlen a szabadságon lévő munkavállaló? Jogszerűen berendelhető-e a szabadságáról? Erről ír a HR Blogon Kocsis Ildikó ügyvéd.

Bővebben




Ha beteg, ne posztoljon, mert jön a táppénzellenőr

 Volt, akit a Facebook buktatott le, miközben ugyanis betegállományban volt – mondván, lázas beteg – internetes oldalára friss, strandolós, mosolygós képet posztolt. Munkahelye sem tétovázott, ráküldte a táppénzellenőröket – olvasható a medicalonline.hu.

Bővebben




Hány munkavállaló keres az átlag alatt?

 A bruttó átlagbér 332 047 forint, a Fizetesek.hu kutatása alapján ennél alacsonyabb bérrel Budapesten a válaszadók 60%-a rendelkezik .

Bővebben




Több százezren követeltek jobb béreket

 Több mint ezer brit iskola zárta be kapuit csütörtökön miután a közalkalmazottak szakszervezetei Nagy-Britannia-szerte egynapos sztrájkot hirdettek – írja a Népszabadság.

Bővebben