Zombor Gábor: akár a saját forrásainkat is újraosztva kell biztosítani egy szakorvosi minimumbért

 Nyolcvan-százmilliárdos „rosszul költést” kell kijavítania az egészségügynek, hogy azután meggyőzően kérhessen többletforrásokat a kormánytól – véli az új egészségügyi államtitkár. Zombor Gábor év végére a kórházak stabilizálására olyan tervet készít, amely szerint az állam közvetlenül fedezné az intézmények fenntartási költségeit – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Műszakpótlékok: itt vannak az újabb példák, mikor, mennyit kell fizetni

 Milyen pótlékok járnak azoknak a nővéreknek, akik rendes munkaidőben vasárnap és munkaszüneti napon is dolgoznak, órabéres díjazásban, a a munkaidő-beosztásuk szerint 24 óra a munkaidejük, amit 72 óra szabadidő követ? – kérdezte olvasónk. Másik olvasónk pedig arra volt kíváncsi, hogy kell-e pótlékot fizetni egy trafik alkalmazottainak, akik 5 órától délelőtt 11-ig, illetve 11 órától 19 óráig dolgoznak? Hajdu-Dudás Mária munkajogász, az adozona.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




Akár 60 ezer forinttal is segíthet a munkáltató iskolakezdéskor

A munkáltató és az önkormányzat is segít a magas költségek miatt. Érdemes tájékozódni – írja a femina.hu.

Bővebben




Tömegesen mondhatnak fel

A kormány az elmúlt hetekben porig alázta a Magyar Rektori Konferenciát (MRK), amelynek július elsejétől új elnöke van: a testület élén Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora váltotta a leköszönő Mezey Barnát – írja aNépszabadság.

Bővebben




Munkaidő, munkaidő-kiesés, műszakrend

  Az elemzés összefoglalóan mutatja be a munkaerő-felmérés munkaidővel kapcsolatos információit, a hazai helyzet időbeli változását, illetve az Európai Unión belüli pozíciónkat. Három fő témaköre: a heti munkaidő alakulása, a távollét éven belüli megoszlása, illetve az atipikus munkavégzési formákban való érintettség jellemzői néhány fontosabb dimenzió mentén.

Bővebben




Közel 1600 dolgozóját küldené el az Iberia

Közel 1600 dolgozóját küldené el a spanyol Iberia légitársaság, erről pénteken kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát a szakszervezetekkel - közölte a légitársaság tulajdonosa, az International Airlines Group pénteken honlapján.

Bővebben