Vagyonvédelem: csak félig csodaszer a rezsióradíj

A vagyonvédelmi szolgáltatás minimális rezsióradíja fehéríti a szakmát és a tisztességes profitszerzés lehetőségét hordozza. Ezzel együtt a vagyonőri szolgáltatás megrendelőjének szakmai felkészültsége és igényessége fehérítheti igazán az ágazatot: a megbízóknak tudniuk kellene, hogy pontosan mit és hogyan szeretnének védeni, mint ahogy azt is, hogy alulfizetett emberek pocsék szolgáltatást nyújtanak. Az Alapítvány a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért kuratóriumi elnökének írása – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A háziorvos-hiány csökkentését támogatná a szaktárca

 Ötszáz millió forintos kerettel szeretné támogatni a körülbelül 150 tartósan ellátatlan háziorvosi praxisok betöltését az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága.

Bővebben




Végelszámolás helyett egyre több a kényszertörlés

Mintegy 6800 vállalkozás szűnt meg végelszámolással tavaly július 1-je és idén június 30-a között, 55 százalékkal kevesebb, mint az előző 12 hónapban, ám ugyanebben az időszakban csaknem 27 ezer céget kényszertörléssel zártak be - hívta fel a figyelmet a feketelista.hu portál csütörtökön.

Bővebben




Csaknem kétezer új közfoglalkoztatottnak kínálnak munkát Zalában

Az eddigiek mellett újabb mintegy kétezer embernek tudnak munkát adni Zala megyében augusztus elsejétől a Start munkaprogram, illetve a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében - közölte a megyei kormánymegbízott pénteken.

Bővebben




Munkaviszony helyreállítása jogellenes megszüntetés után

A jogellenes munkaviszony megszüntetés azzal járhat, hogy a bíróság a munkavállaló további foglalkoztatására kötelezi a munkáltatót. Ezt ugyan csak kivételes esetekben kérheti a munkavállaló, ám ha minden törvényi feltétel fennáll, a munkaviszony helyreállítása kötelező. De mi a helyzet, ha a munkáltató képtelen munkát adni a visszatérő pernyertes munkavállalónak? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A képzés és a munkajog

 Számos szakmában létfontosságú a szaktudás folyamatos fejlesztése, naprakészen tartása. Ezt felismerve a munkáltatók rendszeresen szerveznek továbbképzéseket, a munkavállalók pedig gyakran önállóan is képzik magukat. Mikor lehet felmondani a tanulmányi szerződést és milyen következményei vannak a szerződésszegésnek? Az alábbi cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ - írja az ügyvedvilag.hu.

Bővebben




Nagyon sok betöltetlen háziorvosi praxis van hazánkban

A háziorvosok nagy része közel van a nyugdíjkorhatárhoz, a fiatalok számára pedig nem vonzó ez a pálya – olvasható a szon.hu oldalán.

Bővebben




Alig keres valaki munkát Facebookon

  Magyarországon a felnőttek leginkább az ismerőseikkel, családtagjaikkal tartják a kapcsolatot a közösségi oldalakon, az üzleti kapcsolattartás vagy a munkakeresés viszont legtöbbjük számára nem itt zajlik – derül ki a Kutatópont legfrissebb elemzéséből, melyet a HVG ismertetett.

Bővebben




Obama rendeletet írt alá a munkaügyi szabályozás betartatásáról

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön rendeletet írt alá, amelyben megnehezíti a munkaügyi törvényeket megszegő cégek számára, hogy megrendeléseket nyerhessenek el szövetségi kormánytól.

Bővebben




Az ÉSZT egyetért a VDSZ demonstrációjával

Az ÉSZT szolidaritásáról biztosítja a VDSZ, Hankook Tire Magyarország Kft-től elbocsájtott területi elnökét!

Bővebben