Így használjuk ki az ajánlás erejét

Van egy magyar mondás, mely szerint az öndicséret büdös – hagyjuk inkább, hogy mások ecseteljék, milyen jók vagyunk abban, amit csinálunk. Szakértőnk segít, hogy használjuk a referenciákat az online kommunikációban.

Bővebben




Kötelező-e öregségi nyugdíjat kérni rokkantsági ellátás után?

 A nyugdíjkorhatár elérésekor kötelező-e öregségi nyugdíjat kérni, ha korábban rokkantsági ellátásban részesült a jogosult? Az adozona olvasójának kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Bővebben




Bonus-malus, nyugdíjaknál is

   Először úgy tűnt, a nyugdíjrendszer jövőbeni forráshiányos működésére javasolt egy megoldást a Népesedési Kerekasztal azzal, hogy gyermekszámtól is függjön a nyugdíj összege. Aztán kiderült: nem ez a cél. A társadalmi igazságosság helyreállítását szeretnék ily módon. Ez fontos. De mi lesz a nyugdíjrendszerrel? – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Veszni hagyott háziorvosok

   Nemcsak kevesebb pénzt ad az egy hete megígértnél, de trükkösen kevesebb háziorvosnak is szánná ezt az összeget az Orbán-kormány. A helyzetet szépíteni kívánó adatkozmetikázás azonban csak még jobban bizonyítja: az összeomlás szélén áll az alapellátás, azaz a háziorvosi rendszer.

Bővebben




Katasztrofálisan nő a közalkalmazottak száma

 Miközben egyre csökken a magánszektorban dolgozók száma, az államiban folyamatosan növekszik.

Bővebben




Kedvezőtlen változás: csökkenhet az átirányított munkavállaló bére

Míg a korábbi Munka törvénykönyve az átirányítási fejezetében kifejezetten tartalmazta az a rendelkezést, mely szerint az átirányítás a munkavállalóra nézve – különösen beosztására, képzettségére, korára, egészségi állapotára, vagy egyéb körülményeire tekintettel – nem járhatott aránytalan sérelemmel, a jelenleg hatályos törvény ezt már sajnos nem vette át – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője.

Bővebben