Ennyit keresnek a tanárok szeptembertől

Mennyit keresnek szeptembertől a pedagógusok? Hogyan lehet kiszámolni, milyen bruttó bérre számíthatnak a pályakezdő és a több évtizede dolgozó tanárok, tanítók és óvodapedagógusok? Utánajártunk.

Bővebben




Elképesztően pörög a nyugdíjbiznisz

A nyugdíjbiztosításoknál a díjbevétel a nyolcvanszorosára, a szerződések darabszáma a hússzorosára emelkedett az idei első félévben.

Bővebben




Késedelmi kamat késedelmes munkabér fizetés esetén

A munkaviszony során a munkáltató egyik legfontosabb kötelezettsége a munkabér határidőben történő kifizetése. A munkabért – főszabály szerint – a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni.

Bővebben




Soha ennyi román és bolgár nem dolgozott Nagy-Britanniában

Meghaladta a 150 ezret a Nagy-Britanniában dolgozó bolgárok és románok száma - közölte a brit statisztikai hivatal. Az EU egészéből érkező bevándorlók száma 187 ezerrel nőtt mindössze három hónap alatt.

Bővebben




A szakmai gyakorlat és a HR

A szakmai gyakorlat minőségét és lehetőségeit tekintve nagyon nagy különbségeket tapasztalhatunk a cégek között a magyar munkaerőpiacon. Számos olyan hely van, ahol a gyakornok bizony csak kávét főzni, fénymásolni vagy postára szaladgálni „jó”, máshol viszont érdemi szakmai feladatokat kap már a gyakornoki karrier kezdetén. Vajon mitől függ mindez? A cég hozzáállásán múlik? Vagy gyakornoka válogatja, milyen lehetőségei adódnak?

Bővebben




Pintér szerint nincs szükség extra lépésekre

Készek-e érdemi intézkedéseket hozni a magánbiztonsági szektort érintő visszaélések felszámolására? Ezzel a címmel intézett kérdést Harangozó Tamás MSZP-s képviselő Pintér Sándor belügyminiszterhez. A beadvány nem sokkal azután született, hogy megírtuk, a NAV-nál is dolgoznak feketén, munkaerő-kölcsönző cégen keresztül, biztonsági őrök. A munkaerő-kölcsönzéses trükközésre egyébként Harangozó is utalt a beadványában.

Bővebben




Öthavi többlet távolléti díjat kapnak a Nokia komáromi gyárából elbocsátott dolgozók

A Nokia Komáromban megszűnő gyárának alkalmazottai a törvényes juttatásokon túl átlagosan öthavi távolléti díjat és 150 000 forintos álláskeresési támogatást kapnak.

Bővebben




Hatéves mélyponton a szigetország munkanélkülisége

Hatéves mélypontra süllyedt a brit munkanélküliségi ráta a júniussal végződött negyedévben, de ezt egyelőre nem kíséri érzékelhető bérnövekedés.

Bővebben




33 éves, és soha nem jön haza

Több mint ötezer Nagy-Britanniában élő magyar mondta el, miért költözött ki. Sokan mennek a rossz politikai helyzet miatt.

Bővebben




Robbanhat a Tüke Busz-háború?

Alig hirdette meg a pécsi busztársaság mellett működő szakszervezet egyedülálló kezdeményezését utasok és dolgozók összeboronálására, a céget támogató civil szervezetnek is hirtelen fontos lett utas és sofőr egyaránt. Nem értenek egyet mindenben, Kertvárosban lehet az első összetűzés.

Bővebben