230 ezer állástalan továbbra is a semmiből él

A július munkaerőpiaci szempontból sok izgalmat nem hozott, az viszont említésre méltó adat, hogy hiába a dübörgő közmunka, hiába éledezik a versenyszféra, továbbra is 230 ezer olyan állástalan van, aki semmilyen ellátásban nem részesül.

Bővebben




A főnök fizetése százszorosa a tiédnek

Nagy-Britannia legnagyobb vállalatainál háromszorosára növekedett a bérszakadék a vállalatvezetők és munkavállalóik között az elmúlt 15 évben – derül ki az Independent által közzétett friss kutatásból.

Bővebben




Felsőoktatási szakok szűnhetnek meg

A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint "megkérdőjelezhető, hogy szükség van-e annyi szakra a felsőoktatásban, mint jelenleg". A szakpolitikus a győri Széchenyi István Egyetem vezetőivel tárgyalt kedden - írja az edupress.hu a kisalfold.hu-ra hivatkozva.

Bővebben




Végkielégítések különadója

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Bővebben




Még nem lehet megvonni a kivándorlás mérlegét

A kivándorlás bérekre, termelékenységre, növekedésre és fenntarthatóságra gyakorolt hatásainak egyenlegét egyelőre nehéz megvonni, ezek részben attól függnek, hogy a kivándorlás üteme a jövőben hogyan alakul, illetve milyen mértékben térnek vissza a külföldön dolgozók a hazai munkapiacra - írja az MNB-tanulmányok legfrissebb A kivándorlás hatása a hazai munkaerőpiacra című elemzése.tovább

Bővebben




A VOSZ a jogértelmezésről egyeztetett az NGM-mel

A reklámadó jogértelmezéséről egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nyolc másik érdekképviseleti szervezettel és szövetséggel együtt, tekintettel az augusztus 21-i bevallási határidő közelségére - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.

Bővebben




Oroszországban történelmi mélyponton maradt a munkanélküliség

Oroszországban nem változott a munkanélküliség júliusban, az előző hónaphoz hasonlóan történelmi mélyponton volt, miközben bővült a kiskereskedelmi forgalom és nőttek az átlagbérek.

Bővebben




Cégek tucatjai vinnék a megszűnő Nokia-gyár dolgozóit

Több mint ötven vállalat jelentkezett arra az állásbörzére, amelyet a helyi szakszervezet szervez szeptember második hetére. A gyár 1829 dolgozóját három lépcsőben építik le.

Bővebben