Hoffmann Rózsa: Nem volt itt semmi ellentmondás

Ma is sikertörténetnek tartja Hoffmann Rózsa a Klik felállítását, az ennek ellenkezőjét sugalló RTL-interjút szerinte félreérthetően vágták össze. Azt ugyanakkor tényleg nem tartja jónak, hogy egy központból irányítsák az összes tankerületet. Nem támogatná azt sem, hogy a kormányhivatalokhoz kerüljön az iskolafenntartás. Szerinte nem jók az OECD adatai az oktatást érintő drasztikus pénzkivonásokról, és úgy véli, igenis jók az új tankönyvek. Interjú a volt köznevelési államtitkárral a HVG-ben.

Bővebben




A legnépszerűbb OKJ-s képzések listája

Melyek a legnépszerűbb OKJ-s szakmák? Milyen szakmaterületeken vizsgáznak a legtöbben? Íme, a top 10-es lista az eduline.hu oldalán.

Bővebben




Gondot okozna, ha hazatérnének a külföldi munkások

 Külföldi munkavállalás céljából 15,4 ezer ember települt ki Lengyelországból az év eleje óta - írja a Rzeczpospolita című napilap.

Bővebben




Mikor tagadhatja meg a munkát a dolgozó?

 Megtagadhatja a munkavégzést, munkavédelmi képviselőhöz fordulhat vagy akár a hatóságot is felkeresheti a munkavállalónk, ha nem tartjuk be a munkavédelmi előírásokat. Mik a legfontosabb szabályok, és milyen következményekre számíthatunk még? A Piac@Profit összefoglalta.

Bővebben




Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete: Helyben döntsenek az iskolaigazgatókról!

Több Csongrád megyei iskolában is botrány kísérte az igazgatói kinevezést. Újra kell gondolni a szabályozást, és helyben dönteni az intézményvezetőkről – javasolja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Csongrád megyei irodavezetője.

Bővebben




Újra közmunkásokat tanítanak a télen

Az előző téli közfoglalkoztatásban résztvevő közel 100 ezer fő mintegy 16 százaléka tudott elhelyezkedni az elsődleges munkaerő-piacon szeptemberig – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben