A Nemzetgazdasági Minisztériumban egyeztetett a LIGA Szakszervezetek

A Nemzetgazdasági Minisztériumban egyeztetett ma délután a LIGA Szakszervezetek részéről Gaskó István elnök, Gál Rezső társelnök, és dr. Mészáros Melinda főtitkár, valamint a Kormány részéről Varga Mihály miniszter, valamint Czomba Sándor és Tállai András államtitkárok. - Varga Mihály nem tudott ígéretet tenni, hogy a megbeszélésen elhangzott információk alapján támogatná a kezdeményezéseinket, így maradtak a nézetkülönbségek és szóbeli ígéretek, amelyek azonban közel sem elegendőek a november 21-i demonstráció lefújására.

Bővebben




MaSZSZ: Kongresszus igen, egyesülés nem

A három szakszervezeti konföderáció egyesülésének kimondása helyett legfeljebb az integráció további menetrendjét határozhatja meg pénteken a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) kongresszusa – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




PDSZ: A köznevelésnek csúfolt torzszülött

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett szombati tüntetéshez. Közleményükben azt írják, tisztában vannak azzal, hogy a magyar közoktatás „a felszámolás szélén áll” – írja az eduline.hu.

Bővebben




Varga Mihály a LIGA Szakszervezetek képviselőivel egyeztetett

Már a jövő héten összehívják a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának monitoring bizottságát - erről állapodott meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a LIGA Szakszervezetek képviselőivel.

Bővebben




A fizetésből is engedünk, csak legyen állásunk

 Tíz álláskeresőből kilenc hajlandó engedni az elképzelt fizetéséből, ugyanakkor a beadott pályázatok kicsivel több mint fele tartalmaz olyan állításokat, amelyek nem felelnek meg a valóságnak – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Enyhítenék az orvoshiányt

Negyvenhat orvos jelentkezett arra a pályázatra, amelynek célja, hogy megoldást találjon az évek óta betöltetlen praxisok problémájára – tudta meg lapunk. Tizenhét körzetben már nyertest is hirdettek, ők 115 milliós támogatást kapnak az államtól munkájuk megkezdéséhez. A nyertesek egy része már idén, a többiek januárban indíthatják el praxisukat – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Czomba: a munkaerő száma és képzettsége a legfontosabb a gazdaság számára

A magyar gazdaság fejlődésének legnagyobb lehetősége a megfelelő számú és minőségű munkaerő megléte, hiánya azonban gátolhatja a fejlődést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára szerint.

Bővebben




Független Rendőr Szakszervezet: túlzott létszámot mozgósítanak az e-útdíj ellenőrzésének ellátására

Az e-útdíj megfizetésének ellenőrzése és a bírságolás pluszfeladat lett a rendőrök számára, ami a Független Rendőr Szakszervezet szerint elvonja őket a közterületi munkától. Az ORFK szerint ez nem igaz, hisz a rendőrök az ellenőrzést közterületen végzik. Mintegy 6,7 milliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség az e-útdíj bevezetése óta az úthasználatért nem fizető fuvarozókra - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hvg.hu-nak küldött válaszában.

Bővebben




A másodállás

A Munka Törvénykönyve nem tartalmaz kifejezett szabályt arra, hogy a munkavállaló a munkaviszonya mellett fenntarthat-e másik foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt is, a főállás és mellékállás kifejezéseket sem tartalmazza a jogszabály. Amit pedig a törvény kifejezetten nem tilt, az lehetséges. Ugyanakkor számos feltételt figyelembe kell venni ahhoz, hogy a munkavállaló másodállása ne jelentsen problémát – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Az öt legdurvább áremelkedés, ami jövőre jöhet

Minden jel szerint többet fizetünk majd a 2015-ös húsvéti nagybevásárlásnál, mint a 2014-es karácsony előttinél. Az adóváltozások és az áruházláncokat érintő megszorítások jelentős áremelkedéssel járhatnak: bár nagy a verseny, valószínűleg több terhet is áthárítanak majd a boltok a vásárlókra. A Pénzcentrum most öt olyan terméket mutat, ami nagyon megdrágulhat 2015-ben – írja a Pénzcentrum.

Bővebben