A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete: El a kezekkel a magánnyugdíj pénztári tagok vagyonától!

A KNOÉ ezen közleményében világítja meg, hogy a kormányzat a magyar állampolgárok szándékos félrevezetésére törekszik, amikor a T/2141 2015-ös  költségvetési törvény javaslatban, a 43. alcímhez fűzött olyan kormányzati magyarázatot, mely szerint a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény módosítása (továbbiakban Mpt.) a pénztári vagyon védelmében történik.

Bővebben




A jövő évi költségvetés és a köznevelés átalakítása ellen demonstráltak a pedagógusok

 A jövő évi költségvetés és a köznevelés tervezett átalakítása ellen tüntettek pedagógusok szombaton délután a fővárosban. A demonstrálók a Magyar Tudományos Akadémiától vonultak a köznevelési államtitkárság elé. Többen táblákat emeltek a magasba, amelyen Kontár kormány, a Ti politikátok a mi nyomorúságunk, és Éljen a kormány közmunkán és segélyen feliratok voltak olvashatók.

Bővebben




Külföldi kiküldetés

Nemzetközi közúti árufuvarozással foglalkozó cég munkaidőkeretben olyan munkavállalót foglalkoztat, akit Magyarországon honosítottak - így tudomásom szerint magyar állampolgár -, viszont magyarországi bejelentett lakcíme nincs, csak román. Kérdésem az lenne, hogy a dolgozó megkaphatja/kérheti e - igazolás nélkül - a napi 40 Eurónak megfelelő forintösszeg költségtérítést arra az időre, amikor Romániába teljesít fuvart? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Budapesten a legjobb megöregedni

Egy öregségi nyugdíjas idén januárban átlag 115 ezer 786 forintot kapott havonta. Csongrád megyékben közel 30 ezerrel kevesebbet visz ki a postás, mint Budapesten - olvasható a delmagyar.hu oldalán.

Bővebben




Veszélyes sodródás: somogyi kilátástalanságból a rabszolgaságba

Egy bizonyos kör tagjai kíméletlenül kihasználják a legnagyobb anyagi problémával küzdő szegényeket, alkalmazásuk után semmit nem fizetnek munkajukért. Előfordul, hogy reklamálásuk után nem egyszer kegyetlen bántalmazás áldozataivá válnak. A rabszolgatartók pontosan tudják, hogy elenyésző az esélye, hogy valamilyen jogi következménye lesz tetteiknek – írja a sonline.hu.

Bővebben




A dohányipari dolgozók az új trafiktörvény miatt tüntettek

   Péntek délután a Liga szakszervezeti szövetség tüntetett a Parlament közelében. Mintegy ezer ember követelte, hogy ne emeljék a cafeteria adóját, hogy az új adótörvényekről egyeztessenek velük, és hogy a korkedvezményes nyugdíj feltételeit ne szigorítsák – olvasható a 444.hu oldalán.

Bővebben




PDSZ: a kormány kizárná a folyamatos és inflációkövető bérrendezést

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni azt a korábbi kötelezettségvállalását, hogy a pedagógusbéreket a minimálbérhez köti.

Bővebben




Utcára mennek ma a pedagógusok

A diákokért vonulnak utcára a tanárok. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a kormány több bevezetett és tervezett közoktatási intézkedése sérti a diákok oktatási jogait – olvasható a Klubrádió oldalán.

Bővebben




Az unió kereskedelempolitikájának a növekedést és a munkahelyteremtést kell szolgálnia

Az Európai Unió kereskedelempolitikájának elő kell segítenie a munkahelyteremtést, valamint a növekedés beindítását - ismerteti az unió külkereskedelemért felelős miniszterei tanácskozásának üzenetét a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteki közleményében.

Bővebben