Szomorú vasárnap

 A hetedik napon ezentúl majd minden család leülhet az asztal köré délben, és ha megvolt az ebéd, jöhet a társas. A kérdés csak az, hogy mi kerül a tányérokba, és hogy a Gazdálkodj okosan! vagy a Ki nevet a végén? lesz a família kedvence. A boltok hétvégi nyitva tartásának szabályozásával családok tízezrei szegényedhetnek el, és további százezrek alapvető jogait veszi semmibe a törvénytervezet. A károk felbecsülhetetlenek – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Felháborodtak a közszolgák

Egyáltalán nem keresnek olyan jól, mint azt hiszik róluk – áll a közleményükben. Van, akinek tíz éve változatlan a bére, miközben napi 9-10 órát dolgozik.

Bővebben




Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: Követeljük, hogy a közszolgálat minden szektorában biztosítsa a kormány legalább a 2008. évi reálkereseteket!

Örömmel hallgatjuk, olvassuk a közmédia folyamatos pozitív híreit, melyek szerint az elmúlt év átlagos bérnövekedése az 5 %-ot is meghaladta. A közszolgálati dolgozók ezek után joggal kérdezik, hogy ők miért maradnak ki – egyesek már 10 éve – a béremelésekből. Állami és önkormányzati dolgozók egyre nagyobb hányada csúszik a megélhetési küszöb alá, pedig hosszú ideje napi 9-10 órát dolgoznak.

Bővebben




A közmunkás már ne is reméljen jobb életet

Nincs kiút: aki egyszer közmunkásnak áll, az nagy valószínűséggel az is marad – ez a lesújtó összkép rajzolódik ki az Esély Labor által megkérdezett közmunkások válaszaiból. Az egy éve közmunkából élők 90 százaléka nem hiszi, hogy lesz még bejelentett, fizetett munkája – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Tízezren kerülhetnek utcára Orbánék miatt

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására is kevesebbet költene jövőre a kormány. Ennek nyomán sokan veszíthetik el a munkahelyüket. Emiatt a szakszervezet végső esetben kész utcára vinni a kerekes székeseket. Tízezer megváltozott munkaképességű ember kerülhet utcára, mert a költségvetés tervezete szerint ötmilliárd forinttal kevesebbet szánnak jövőre a foglalkoztatásuk támogatására – tudta meg a Népszabadság Király Andrástól, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 elnökétől.

Bővebben




Mi legyen a maradék magánnyugdíjpénztárakkal?

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetői szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú működőképességének megőrzését.

Bővebben




Munkarend, időarányos szabadság

Mi a javasolt szabályos megoldás abban az esetben, ha a termelés egy műszakban, 8 vagy 12 órában folyik naponta, de szükség van arra, hogy hétvégén is rendszeresen folytatódjon a munka? – a kérdésre a munkajog.hu keresi a választ.

Bővebben




Újabb tüntetést szerveznek a Kossuth térre

A 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport újabb, nagy közös tüntetést hirdet 2014. december 14-én, vasárnap 16 órára, a Kossuth térre. A tüntetés a költségvetési törvény elfogadását megelőző napon less – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Minimálbér: egyre távolabb a megállapodástól

A kormányra hárulhat a jövő évi minimálbér megállapításának feladata, amennyiben a szakszervezetek nem tudnak megegyezni a munkáltatókkal a holnap sorra kerülő újabb tárgyaláson.

Bővebben




A közmunka a leghatástalanabb fegyver a munkanélküliség ellen

Egy vagyont költ a kormány az egyre terebélyesedő közfoglalkoztatásra, pedig egy rakás más lehetősége is lenne. A közmunka mellett erősen megkurtított költségvetésű foglalkoztatáspolitikai programok az elmúlt években sokkal hatékonyabban segítették álláshoz a munkanélkülieket, mint a közfoglalkoztatás. Van köztük képzés, bértámogatás, de még hitellel kombinált vállalkozási támogatás is.

Bővebben