Sokak nyugdíja még a létminimumot sem éri el

A hét elején megszavazott költségvetés tartalmazza, hogy a kormány 2015-ben 1,8%-os inflációval számol. Ebből következik, hogy a nyugdíjak is ilyen mértékben fognak nőni.Ez azonban komoly növekedést nem hoz majd a nyugdíjasoknak, többségük amúgy is meglehetősen kevés pénzből kénytelen megélni. Ráadásul a költségvetés alapján elvesznek egy 40 éve velünk élő juttatást – olvasható a femina.hu oldalán.

Bővebben




Több ugyan a pénz, de kevesebbet ér

Növekedtek azt átlagkeresetek, de a vásárlóérték mégis kevesebb, mint amennyi 2010-ben, illetve azelőtt volt. A kormányzat ugyan önti a pénzt a közfoglalkoztatásba, de onnan szinte lehetetlen vissza kerülni a versenyszférába és leginkább a munkanélküliségi adatok kozmetikázását szolgálja – írja a Népszava.

Bővebben




Így kell kiszámolni a végkielégítést

Hogyan kell kiszámolni a korábban nyolcórás, majd négyórás munkaviszonyban dolgozó munkavállaló végkielégítését? A kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász, az adozona.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




Magasabb a közfoglalkoztatásra szánt forrás

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában szó volt a gyermekgondozási segélyről, valamint a közfoglalkoztatás rendszerének változásairól is.

Bővebben




Támogatást nyert a Liga Szakszervezetek

Újabb támogatást nyert a Liga Szakszervezetek az Európai Bizottság foglalkoztatási, társadalmi ügyek és befogadás főosztálya által kiírt, nemzeti munkaügyi kapcsolatok fejlesztését célzó pályázaton – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben