Támogatást nyert a Liga Szakszervezetek

Kísérlet egyes kelet-közép-európai országokban a társadalmi párbeszéd és a nemzeti munkaügyi kapcsolatok revitalizációjára

Újabb támogatást nyert a Liga Szakszervezetek az Európai Bizottság foglalkoztatási, társadalmi ügyek és befogadás főosztálya által kiírt, nemzeti munkaügyi kapcsolatok fejlesztését célzó pályázaton – írja a Magyar Hírlap.

   A több mint 170 ezer eurós projekt fő megvalósítója a Liga és társpályázója, a litván Solidarumas szakszervezet. Az együttműködő partnerek között szerepel a bolgár Podkrepa, a lengyel OPZZ, a francia CFDT és a lett LBAS szakszervezeti konföderáció. A nyertes szervezetek között szakmai, szakértői együttműködés lesz.

   A Kísérlet egyes kelet-közép-európai országokban a társadalmi párbeszéd és a nemzeti munkaügyi kapcsolatok revitalizációjára elnevezésű projekt 2015 januárjában indul. Az érintett országokban készülő értékeléseket egy közös tanulmányban foglalják össze az Európai Bizottság Munkaügyi kapcsolatok Európában kiadványához, kiemelve a munkaügyi kapcsolatok terén az egyes országokban működő jó gyakorlatokat. Bulgáriában, Lettországban és Litvániában nemzetközi workshopokat szerveznek, amelyek célja a partnerek rendszerének alaposabb megismerése, a tapasztalatcsere és a sikeres módszerek megosztása. A 23 hónapos programot a tervek szerint budapesti konferencia zárja 2016 májusában. Több más uniós projekt is folyik, a legnagyobb az, amelyre tavaly 1,6 milliárd forintot nyert a konföderáció.
 
Forrás: Magyar Hírlap