2014. december 31

2134 álláskereső vette igénybe a lakhatási támogatást

Év végéig 2134 álláskereső vette igénybe a 2012. októberétől elérhető lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklődésére.

Bővebben




20 millióval várhatja nyugodtan a nyugdíjas éveit

 Akár 20 millió forintnyi megtakarításra lehet szüksége annak, aki a nyugdíjas évei alatt is ugyanazon az életszínvonalon szeretne élni, mint ahogyan aktív keresőként él. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint a jelenlegi trendek alapján a nyugdíj összege jelentősen kevesebb lehet, mint az aktív kereset.

Bővebben




Az öt fő ok, amiért boldogtalanok a dolgozó emberek

Az Egyesült Államokban a 80-as évek óta készül felmérés a munkahelyi elégedetlenség fő okairól, amelyek valószínűleg a világ minden táján hasonlóak.

Bővebben




A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre

A kormány 1929 forintban állapította meg a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíjat 2015-re.

Bővebben




Számos változás lép életbe holnaptól

Számos változásra számíthat a magyar lakosság 2015-ben. Rengeteg családot érint például a minimálbér, illetve a nyugdíjak összegének emelése. A Pénzcentrum egy csokorba szedte a legfontosabb változásokat.

Bővebben




A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a cél

 A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja - mondta a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Ezt keresték a munkaadók az önéletrajzban 2014-ben

2014 legjobb önéletrajzai tanulságul szolgálhatnak számunkra, hogy mit várnak tőlünk a munkaadók jövőre – írja a profession.hu.

Bővebben




Így változtak a munka díjazásának szabályai

Az alábbiakban a Munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: 1992. évi Mt.) hatálya alatt született olyan jogeseteket mutatunk be, amelyeken keresztül a munka díjazására vonatkozó egyes szabályok változásai nyomon követhetőek – olvasható az ado.hu.

Bővebben




A közalkalmazottak egészségének védelme

A közalkalmazottak egészségét, biztonságát ugyanúgy védik a munkavédelmi, munka-egészségügyi előírások, mint a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) hatálya alá tartozó munkavállalókét. A szabályok nagyrészt megegyeznek az utóbbiakra vonatkozó előírásokkal, jelentős többletkövetelményeket az egészségügyben foglalkoztatottakra vonatkozó szabályok jelentenek – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Nagyobb a szabadság a szabadságolásban

 Bizonyos feltételek esetén átvihető a szabadság 2015-re a Munka törvénykönyve szerint - mondta az InfoRádió Adóinfo című műsorában az RSM-DTM adószakértője.

Bővebben