Az öt fő ok, amiért boldogtalanok a dolgozó emberek

Munkahelyi elégedetlenség

Az Egyesült Államokban a 80-as évek óta készül felmérés a munkahelyi elégedetlenség fő okairól, amelyek valószínűleg a világ minden táján hasonlóak.

   Az elmúlt 30 évben gyakrolatilag semmit sem változtak a munkahelyi elégedetlenségek fő okai az Egyesült Államokban, és valószínűleg az egész világon. Az USA-ban a 80-as évek óta készítenek minden évben egy komoly felmérést a dolgozó emberek körében, akik szerint 5 fő okuk van arra, hogy boldogtalanok legyenek a munkahelyükön. Az első két helyen természetesen az alacsony fizetés és a munkahely biztonsága áll, utóbbi főként a gazdasági világválság óta. A másik három ok azért érdekesebb.
 
   A dolgozók - akiknek kevsebb mint a fele elégedett munkahelyével - harmadik leggyakoribb gondként a komoly emberi kapcsolatok hiányát emelte ki, mert az emberek szerint nem maradnak sokáig egy cégnél a munkavállalók, így nehezen alakulnak ki szoros barátságok, ez pedig szomorúvá teszi a dolgos hétköznapokat. A negyedik leggyakoribb ok maga a munka jellege, de ez nem meglepő annak fényében, hogy nemrég kiderült: az emberek mindössze 6 százaléka tud elhelyezkedni álmai munkaterületén. Az ötödik leggyakoribb ok a munkatársak erőszakossága és neveletlensége, amelynek hátterében a dogozók szerint a túlzott munkahelyi versengés áll.
 
Forrás: HVG