Elveszthetik januári havidíjkedvezményüket a pedagógusok

A KLIK mellett sok cég is átutalta a decemberi béreket a két ünnep között. Ez viszont rossz hír lehet azoknak, akiknek havi rendszeres jóváírásra van szükségük ahhoz, hogy megkapják a számlacsomagjuk által nyújtott havidíjkedvezményeket. De vajon melyik bankok kedveznek a bérüket korábban megkapó ügyfeleknek? – olvasható a penzcentrum.hu oldalán.

Bővebben




Hidegzuhannyal nyitják az évet Oroszlányban: 270 dolgozót küld el az erőmű

 Pedig a kormány két éve azt ígérte, hogy megnyugtatóan rendezi az erőműben dolgozó 800 ember sorsát. Most 270-et küldenek el, nemsokára újabb 150-et építhetnek le – tudta meg a Magyar Narancs.

Bővebben




2015 már nem lesz olyan szép és derűs, mint 2014

8 éves csúcsra törő, unió élvonalába kerülő gazdasági növekedéssel, drasztikusan csökkenő munkanélküliséggel és lényegében pénzromlás nélkül telt el az év. 2015-ben ilyenről már álmodni sem érdemes – írja az mfor.hu.

Bővebben




Így vállalhat alkalmi munkát munkaviszony mellett

   Vállalhat-e alkalmi munkát az, akinek van nyolcórás munkaviszonya is egy cégnél, és milyen adófizetési szabályok vonatkoznak rá? – kérdezte egy olvasó. dr. Hajdu-Dudás Mária és Surányi Erzsébet, az adozona.hu szakértői válaszoltak.

Bővebben




Elképesztő magyar jövedelmi adatok jöttek

Amennyiben a háztartások anyagi biztonságát nézzük, úgy hazánk uniós sereghajtó, de az sem jó hír, hogy 2006 óta közel 80 ezer forinttal csökkent az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke. A KSH „A jóllét magyarországi indikátorrendszere” elnevezésű kiadványából szemezgettünk.

Bővebben




A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését

A szövetségi minimálbér bevezetése megnehezíti a munkanélküliek számának csökkentését Németországban - állapítja meg a dpa hírügynökség a nagy német pénzintézetek közgazdászai körében végzett felmérése alapján.

Bővebben