Családi adózás 2015-ben

A családi kedvezményt érintő változások közül a kétgyerekesek kedvezményének fokozatos növelése idén még nem kezdődik el, ám akadnak azért jócskán már az idén hatályossá váló változások – írja az ado.hu.

Bővebben




Nem felesleges költés a biztonság

 A munkavédelmi előírásokkal a legtöbb induló vállalkozás vagy nincs tisztában, vagy felesleges költségnek érzi. Addig, amíg a baj be nem következett. A törvény nem tesz különbséget cégek között sem méret, sem tevékenység szerint, és a pénzbírság mellett más büntetéseket is kiszabhatnak a hatóságok – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége: az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon

A Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére /142 ezer forint/ a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon. E megalázóan alacsony átlagbér ellenére egy kórház összköltségvetésében a bér és bérjárulék mintegy 75%-ot tesz ki. És ebben a közreműködői  szerződések kifizetései nem is szerepelnek.

Bővebben




Szerények a főnökök

  Bár sokan meglepődnének, mennyit keres valójában a főnökük, az igazság az, hogy a magyar ügyvezetők fizetése arányaiban kevesebb, mint nyugati társaiké. Egy amerikai CEO a kisujját sem mozdítaná meg ennyiért – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Egyre jobban leszakad a közmunkások bére

Idén a közfoglalkoztatoti bér bruttó 79 155 forint lesz, míg a szakképzett közfoglalkoztatotti bér 101 480 forintra emelkedik bruttóban - derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyből.

Bővebben




Módosítanák az 1989-ben elfogadott gyülekezési törvényt

 Már korábban is több alkalommal felvetődött, hogy módosítani kellene a gyülekezési törvényt, de az ehhez szükséges kétharmad hiányzott. Most a Fidesz jelezte, hogy változtatna, és egyelőre bármit meg is tehet – írja a Népszabadság.

Bővebben




Pályakezdők csökkenő motivációja

A pályakezdő fiatal generációt most nem a divatos „internetes-cyber” világ felől közelítjük meg, hanem a munkavállalási motivációjukat vizsgáljuk. Hogyan keresnek állást, mik az elképzeléseik, az elvárásaik - és ezek mennyire állnak összhangban a munkaerőpiaccal, ami fogadja őket az iskolapadból kilépve.

Bővebben




Egyre több a munkaügyi jogsértés

A munkáltatókat és a foglalkoztatottakat érintő jogsértési arány is növekedett. 2014. januártól szeptemberig a munkaügyi hatóság 14 639 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 69 %-nál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek a foglalkoztatottak (81 793 fő) 70 %-át érintették - olvasható a munkaügyi hatóság Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai 2014 harmadik negyedév című beszámolójában.

Bővebben




Néhány száz forint lesz a tagdíj a magánnyugdíjpénztáraknál

Minden magánnyugdíjpénztárnál döntöttek a küldöttek az idei kötelező tagdíj mértékéről az év utolsó napjaiban – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A hómunkások bekerültek a NAV célkeresztjébe

Százötven forinttal emelkedett az alkalmi hómunkások bére 2010-ben, ám három éve változatlan a nyolcórás munkáért járó fizetés. Ha leesik a hó, a hajléktalanok egy része biztosan nem vehetne részt még ebben az éhbéres foglalkoztatásban sem. A NAV viszont fokozott figyelmet fordít az alkalmi munkásokra – írja a Népszava.

Bővebben