„Etikai kódexet kell alkotniuk a magán- és alapítványi iskoláknak

Az állami pedagógus csúcsszerv sorvezetőjét követve kellene etikai kódexet alkotnia azoknak a magán- és alapítványi iskoláknak, amelyek nem is tartoznak annak hatálya alá, miközben az egyházi iskolák megint csak kivételt képeznek. Csakhogy a sorvezető, azaz a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe még el sem készült. De ha elkészül, akkor se biztos, hogy lesz bármi haszna vagy értelme. Újabb fejezet a magyar közoktatás legújabb kori abszurd történetében – írja a HVG.

Bővebben




Lufthansa: továbbra is sztrájkveszély

A pilóták nyugdíjáról legalább zajlanak tárgyalások, a diszkont kiszervezésről azonban nem egyezkedik a vezetés – tudta meg az iho.hu.

Bővebben




Ha állást keres, ezzel szinte biztos, hogy talál is

Az idei év fő fegyvere az álláskeresésben az lehet, ha személyes honlapot hoznak létre a munka után kajtatók. A személyes bemutatást így ugyanis egy új szintre lehet emelni – írja a HVG.

Bővebben




Bonyolultra sikerült a lakáshitel-cafeteria

A lakáshitel törlesztésében már a munkáltatók is segíthetik dolgozóikat. Az új cafeteria juttatás meglehetősen bonyolult, ezért érdemes tanácsadó cég vagy pénzintézet segítségét kérni. Így a munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben lecsökkenthető – írja az Origo.

Bővebben




Munkajogi jogutódlás

A Kúria döntése egy üzemanyagtöltő állomás üzemeltetése ügyében a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Újabb dolgozói körét építi le a Tesco

Áruházi dolgozók keresték meg a Magyar Nemzetet azzal, hogy a Tesco újabb leépítéseket jelentett be házon belül. Pénteken közölték, megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját. Ezzel március közepén arra a hat, hipermarketeken belül működtetett optikai árusítóhelyre is lakat kerül, amelyekben a Tesco alkalmazottai állnak a pult mögött.

Bővebben




Sokaknak lesz nagy pofon a nyugdíj

Kutatások szerint ahhoz, hogy valaki az aktív évei alatt megszokott életszínvonalat fenn tudja tartani nyugdíjas korában is, átlagosan havi 50 ezer forintot kell félretennie. A személyijövedelemadó-bevallások szerint 4,4 millió magánszemély szerez valamilyen jövedelmet évente, ebből négymillió a munkaviszonyban állók száma. Nekik illene valamennyit félretenniük, hogy mankót kapjanak majd a nyugdíj mellé. A több millió inaktívnak erre semmi esélye.

Bővebben




Így változott az Mt. januártól

A Munka törvénykönyvén (továbbiakban Mt.) minden esztendőben eszközöl kisebb-nagyobb változtatásokat a jogalkotó, ami idén sem volt másként. Nézzük át, milyen módosítások léptek életbe 2015. január első napjával! – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Ilyen összegeket kapunk idén

 Ha kíváncsi arra, hogy mennyit kell idén adózni, milyen összegű ellátásban részesülhet munkanélküliség, vagy mekkora támogatás jár gyermekvállalás esetén, a legfontosabb adatokról az mfor készített összefoglalót.

Bővebben




Munkajogok és gyerekvállalás

Legalább 7 nap szabadság jár az apukának, ha gyermeke születik, félévig védelem jár a vezető beosztásúaknak és akár a gyermek 5 éves koráig is kérheti a munkavállaló a részmunkaidő foglalkoztatást. Mi változott még? A Piac&Profit összefoglalta a 2015. január 1-jével hatályos változásokat a Munka törvénykönyvében.

Bővebben