Idősek átképzőben?

Az elöregedés problematikája összetett: bár tovább tudunk aktívak maradni, szaktudásunk nem lesz elég a piacon maradáshoz. Az utód nélküliek többet tudnak előtakarékoskodni, de időskorukban nem lesz kire támaszkodniuk. A nyugdíjbiztosítás szemmel láthatóan csak hosszú távon, a mai fiataloknak jelent igazi lehetőséget – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Magánnyugdíj: Csak csatát nyertek?

Van 60 ezer ember ebben az országban, aki tűzön-vízen át ragaszkodik ahhoz a nyugdíjcélú megtakarításhoz, amit 1998 óta gyűjtöget a számláján, és amire a 2010 óta regnáló kormány folyamatosan feni a fogát. Ez a maroknyi lázadó azt is vállalta volna, hogy elveszik az állami nyugdíját, és sejteni lehet, hogy más fenyegetéstől sem ijed meg – írja a Világgazdaság.

Bővebben




222 milliárdot kaptak a sérülékeny csoportoknak munkát adó cégek

Az elmúlt két évben az állam 222 milliárd forintot hagyott kedvezmény formájában azoknál a munkaadóknál, amelyek vállalták, hogy fiataloknak, kisgyermekes anyáknak, régóta állást keresőknek vagy nyugdíj előtt állóknak adnak munkát – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a pénteki budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Bővebben




Közel 8 ezer embert bocsát el világszerte a Siemens

A Siemens AG német villamosipari nagyvállalat 7800 embert bocsát el világszerte „Vision 2020” megtakarítási programja részeként.

Bővebben




Rém rosszul keresnek a magyar tanárok

Attól függetlenül, hogy jön-e a kilencosztályos általános iskola vagy sem, a magyar tanárok rettentően rosszul keresnek. Bár a nemrég bevezetett pedagógus-életpályamodell célja, hogy hosszabb távon vonzóbbá tegye a szakmát, a rendszer bevezetése döcögősre sikerült, még olyanok is voltak, akik rosszabbul jártak vele, és hosszabb távú hatásai csak később lesznek érzékelhetőek.

Bővebben




Elkezdték kirúgni az embereket a közmédiából

 Átadják a felmondó leveleket az állami médiánál annak a 177 dolgozónak, akiket a csoportos létszámleépítés keretében bocsátanak el. Budapestről 146, a pécsi körzeti rádiótól 5, a szegedi stúdióból pedig 26 dolgozót küldenek el. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, egyes tevékenységek kiszervezésével indokolta az elbocsátásokat – írja a Népszabadság.

Bővebben




Öt tipp: erről sok SZÉP-kártyás nem is tud, pedig spórolhatna vele

A SZÉP-kártya az egyik legnépszerűbb cafeteria-elem, de hiába használja nagyjából egymillió munkavállaló, mégsem mindenki ismeri elég alaposan. Pedig ha okosan forgatjuk, sokkal többet is kihozhatunk belőle, mint azt elsőre gondolnánk. A Pénzcentrum most öt olyan tippet mutat, amivel még jobban kihasználhatod a SZÉP-kártyában rejlő lehetőségeket.

Bővebben




Minél tovább van valaki nyugdíjban, annál távolabb kerül a reálbérektől a jövedelme

Hiába rendszeresen visszatérő téma a nyugdíjrendszer fenntarthatósága vagy várható beomlása, a Napi Gazdaság által megkérdezett demográfiai szakértő szerint nincs ok a hisztériára. A társadalmi berendezkedés és az emberek élete vitathatatlanul átalakult az elmúlt évtizedekben, ez pedig további, de semmiképpen sem megoldhatatlan kihívásokat jelent az állam számára.

Bővebben




A távmunkáé a jövő

Szabadúszó, aki többféle mobil eszközön, rugalmasan dolgozik – a Leitz mobil munkavállalókkal foglalkozó tanulmánysorozatának frissen közzétett első része így látja a közeljövő képzett munkavállalóit.

Bővebben