Magyar operatív programokat hagyott jóvá az Európai Bizottság

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd euró fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Bővebben




Tíz végzettség, amivel alig lehet munkát találni

Nehéz előzetes igényfelmérés alapján pályát választani, hiszen 5-10 év alatt óriásit fordulhat a munkaerőpiac. Mindenesetre vannak szakok, amik szinte lehetetlenné teszik a pályakezdők azonnali elhelyezkedését... – írja a neon.hu.

Bővebben




Hatalmas bővítés előtt az amerikai multi Magyarországon

Mintegy ezer fővel tervezi bővíteni egy éven belül az éppen egy éve megnyílt budapesti szolgáltató központját a GE – erről Shane Fitzsimons, a GE Global Operations alelnöke és Bjorn E. Bergabo, a GE Global Operations Európáért felelős ügyvezető igazgatója beszélt a Napi.hu-nak.

Bővebben




A jegyáremelés a szegények sarca

Hofekker Ferenc, a Tüke Busz Zrt. mellett működő szakszervezet elnöke szerint a pécsi buszjegyáremelés az elszúrt fonódó hálózat következménye, amelyet a legszerencsétlenebb helyzetben lévő utasokkal fizettetnek meg – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Ösztöndíjprogram indul a területi közigazgatásban

A területi közigazgatásban is elindul a fiataloknak szóló ösztöndíjprogram - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár pénteken Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Bővebben




Közmunkás Szakszervezet: a nyomor teljesít ma jobban Magyarországon

Megyei kormányhivatalok előtt olvassák fel követeléseit a Közmunkás Szakszervezet tagjai szombaton, hogy felhívják a figyelmet arra: „a nyomor az, ami ma Magyarországon jobban teljesít”.

Bővebben




A mozik miatt nem zárnak be vasárnap a bevásárlóközpontok

A plázák is hosszabb nyitvatartási idővel válaszolnak a vasárnapi pihenőnapot előíró jogszabályra, s a jövő héten eldöntik, hogy csatlakoznak-e az ezzel kapcsolatos népszavazáshoz.

Bővebben




Cikkírásért is járhat felmondás

A munkavállalónak az a magatartása, hogy a munkáltatójánál megszerzett szakmai tapasztalatait, ismereteit saját internetes oldalán tudásmegosztás címén a nyilvánossággal megosztja, megvalósítja a munkáltató gazdasági érdekeinek veszélyeztetését. Ezáltal a munkáltató rendes felmondásának jogszerű indoka lehet – a Kúria eseti döntése a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A CBA megalapozatlannak tartja a bérezéséről szóló cikket, ezért bírósághoz fordul

 A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez - közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön.

Bővebben




Tízmilliókkal tartozik dolgozóinak a BKV

Összesen több tízmillió forinttal tartozik évek óta dolgozók ezreinek a BKV, ám egyelőre egyetlen fillért sem hajlandó kifizetni a rosszul számolt távolléti díjakból és pótlékból felgyűlt hátralékból. Az elmaradás kiegyenlítésére a cégnél működő szakszervezeti szövetségek hivatalosan is felszólították a vezetőséget, ám hiába, még csak nem is reagáltak rá – olvasható a Népszavában.

Bővebben