Liga szakszervezetek: Modern szakszervezet - fotópályázat

A Fiatalok Ligája kezdeményezésére, a LIGA Szakszervezetek fotópályázatot hirdet, amelynek címe: „Modern szakszervezet” - Mindenki engedje szabadjára a fantáziáját és a kreativitását, minden fotót várunk, amely fenti témával valamilyen módon összefügg!

Bővebben




Közmunka védett korban is

Márciustól – a jövő héttől – átalakul az eddigi segélyezési rendszer, az állam már csak nagyon keveseknek ad bármiféle támogatást, a szociális törvény csak a kötelező ellátásokra vonatkozó szabályokat tartalmazza – írja a sonline.hu.

Bővebben




Ötletelnek az áruházláncok a vasárnapi zár kivédésére

Minden áruházlánc másképp csinálja, de egy közös bennük: szeretnének valamennyi forgalmat megtartani abból, ami a március 15-étől kötelező zárva tartás miatt intézkedéseik nélkül elveszne. A kormány nem segíti azt a kreatív ötletelést, még mindig ül a szabályokat véglegesítő végrehajtási rendeleten, holott már megindult a visszaszámlálás – írja a Népszava.

Bővebben




Idén ne nagyon számítson semmilyen cafeteriára

Agyonvágta a kormányzat a cafeteriát, az adótörvény változások ismeretében a hazai kkv-k mindössze 42 százaléka tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak idén. Ezzel a korábbi javuló trend után rég nem látott mélységbe zuhant a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya. A legkevesebb cafeteriára idén a kereskedelmi és a szolgáltató cégek dolgozói számíthatnak – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Bővebben




Mekkora lenne a munkanélküliség, ha nem lenne a közmunka?

   Az Erste Bank vezető elemzője szerint 11 százalék körüli lenne a munkanélküliség Magyarországon, hasonló arányú, mint Lengyelországban, ha nem lenne a közmunka.

Bővebben




Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban

A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.

Bővebben




Új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen

Széleskörű egyeztetést követően új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen. A szabályozás célja egy igazságos, a méltányosságot messze szem előtt tartó, átlátható rendszer kialakítása volt - közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester hétfőn.

Bővebben




Önkormányzati többletterhek: Segélyezési formák szűnhetnek meg

Újabb feladatot adott át az állam az önkormányzatoknak: azoknak a településeknek, amelyek elég magas adóbevételhez jutnak, márciustól saját zsebből kell fizetniük a szociális segélyek egy részét. A kevésbé tehetős helyhatóságoknak központi támogatást ígérnek – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Mi a jelentősége a TB igazolványnak?

A magyar társadalombiztosításban való részvétel meghatározott szabályok szerint kötelező. Ennek alapján lehet jogot szerezni egyes társadalombiztosítási ellátásokra. Pénzbeli ellátásokban biztosítottként vagy biztosítási idő alapján részesülhetünk – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Czibere szerint a régi szociális rendszer igazságtalan volt

A szociális életpályamodell az ágazatban a szakmai munkakörben dolgozókat érinti majd. Ők mintegy 70 ezren vannak, az új rendszer a szakmai továbbképzéseken szerzett kreditekhez kapcsolódik. Czibere Károly államtitkár a köztévében beszélt arról is, hogy a régi szociális rendszer igazságtalan volt, és visszaélésekre adott lehetőséget. A mostani átalakítással az önkormányzatok lehetőséget kaptak, hogy a helyi viszonyokra szabják a támogatások formáját és mértékét.

Bővebben