HVDSZ 2000: veszélyben a kéményseprő szakma és a lakosság biztonsága is

A szakszervezet szerint a helyzetért a kormány műszaki és gazdasági hozzáértést nélkülöző döntései a felelősek.

Bővebben




Az egészségügyi és szociális ellátásban 5,4 százalékkal tovább apadt a járandóság

A bruttó keresetek átlagosan 3 százalékkal kúsztak feljebb 2014-ben. Az egyes ágazatokban rendre nőttek a fizetések, kivéve az amúgy is leggyengébben fizetett egészségügyi és szociális ellátást, ahol 5,4 százalékkal tovább apadt a járandóság. Az InfoTandem heti infografikája a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Kétszáz közmunkást vett fel a közmédia

Rájuk bízzák a régi, archív anyagok feldolgozását és megőrzését az utókornak. Korábban panaszt tett emiatt egy kirúgott közmédiás dolgozó – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Negyedmillió munkahelyért aggódhatunk

Több mint 226 ezer embert érinthet a boltok vasárnapi zárva tartása, ugyanis ennyi alkalmazott dolgozik 3 vagy annál több főt foglalkoztató kiskereskedelmi vállalkozásnál, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében, melyről a Piac&Profit is beszámolt.

Bővebben




A munkavállalók negyede munkahelyi stressznek van kitéve

Európában a munkavállalók negyede számol be arról, hogy munkahelyi stressznek van kitéve, illetve a munka károsan hat az egészségére – írja a Figyelő.

Bővebben




Munkaidő vagy utazási idő?

A gyermekvédelemben kötetlen munkarendben dolgozó, területi munkát végző (nem kiküldetés alapján) munkavállalók esetében kérem szíves állásfoglalását: mi számít munkaidőnek, mi számít utazási időnek? – tette fel a kérdést egy olvasó, melyre a munkajog.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




A diákmunkát is érinti a vasárnapi zárva tartás

Az összes hazai, nagyjából 8-10 iskolaszövetkezetet érinti a változás, ezek ugyanis – egyebek mellett – ezen a területen is biztosítják a munkaerőt megrendelőiknek.

Bővebben




Németországban több mint 100 ezer eljárás indult tavaly feketemunka miatt

Németországban tavaly meghaladta a 100 ezret a feketemunka miatt indított eljárások száma, a hatóságok által kimutatott kár pedig megközelíti az egymilliárd eurót.

Bővebben




Megoszlanak a vélemények az elbocsátási hullámról

Vasárnaptól a legtöbb üzlet zárva tart a hét utolsó napján, bár számos kivétel lesz, a kedvezményezettek köre széles. A munkaerő-piaci hatásokról megoszlik a szakértők véleménye: vannak, akik úgy vélik, jelentős elbocsátási hullámra lehet számítani, mások szerint a kiskereskedelmi törvény életbe lépése nem rengeti meg a szektort – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben




Kimaradnak a kormánytisztviselők a jóból

A munkáltatók és a cafeteriával foglalkozó szakemberek körében sem teljesen egyértelmű, hogy a közszolgálati tisztviselők kaphatnak-e lakás-cafeteriát. A juttatással akár meg is lehet felezni a havi törlesztőrészletet. Az fn.hir24.hu kinyomozta, mi a helyzet.

Bővebben