Mélyülő bérszakadék

Semmi meglepőt nem mondunk azzal, hogy nem élünk túl jól, már ami a kereseteket illeti. Nemzetközi viszonylatban csak az ukránoknál, a gazdasági embargókkal sújtott oroszoknál és a románoknál élünk jobban – olvasható a Szabad Föld weboldalán.

Bővebben




Egy vasat sem kapnak béremelésre, mégsem fognak össze

 A BKV-szakszervezetek egyelőre nem sztrájkolnak, holott a városvezetés továbbra sem ad egy huncut garast sem béremelésre. Vidéken ennél 2,4 százalékkal jobb ajánlat esetén is munkabeszüntetést hirdettek a közlekedési dolgozók – írja a Népszabadság.

Bővebben




Két nyugdíjpénztár sorsa kétséges

A Horizont és a Budapest már február második felében elérte bűvös 70 százalékos arányt a tagdíjfizetőknél, a Szövetség azonban még csak most kapcsol rá a kampányra, az MKB pedig február végén 51 százaléknál tartott – írja a Világgazdaság.

Bővebben




NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős - alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben




Balog: a felsőoktatás és a munkaerőpiac szorosabb összekapcsolása szükséges

A felsőoktatás és a gazdaság, a munkaerőpiac még szorosabb összekapcsolása szükséges - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Duális Képzési Tanács alakuló ülésén.

Bővebben




Óriási különbségek a nyugdíjaknál

Hatalmas a különbség az átlagnyugdíjak között az ország különböző részein. Míg a fővárosban az öregségi nyugdíj átlagos összege meghaladja a 128 ezer forintot, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez az öszszeg még a 95 ezer forintot sem éri el – derül ki az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság Központ lapunknak küldött összeállításából, melyet a Magyar Nemzet ismertetett. Budapesten az átlagos beszámított szolgálati idő 36 év, Szabolcsban csupán 30. Míg a fővárosban ezer lakosra 223 öregségi nyugdíjas jut, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csupán 156.

Bővebben




Munkabaleset: fizethet a laza munkaadó

Ha nincs megfelelő oktatás, s eltűrik a szabálytalan gyakorlatot, a munkáltató is felelős lehet a balesetért. A Kúria döntése a munkajog.hu oldalán olvasható.

Bővebben




Több ezer diákmunkást érinthet a vasárnapi boltzár

A munkaerő-kölcsönzők igyekeznek más területen bővíteni a kínálatukat, hogy a hét hetedik napján dolgozni akaró tanulóknak a bolti vevőkiszolgálás helyett munkát tudjanak ajánlani – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Egyre több folyik be a cselédadóból

Tavaly havonta átlagosan ezren jelezték a NAV-nak, hogy háztartási alkalmazottat foglalkoztatnak – írja a Világgazdasaág.

Bővebben




Nálunk jobban senki sem szúrt ki a gyermektelen szegényekkel

Azt, hogy európai összevetésben nálunk az egyik legmagasabb a fizetésekre rakódó munkavállalói terhek nagysága, tudjuk. Az viszont kevésbé ismert tény, hogy ez az arány nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a válság kitörése óta – írja az mfor.hu.

Bővebben