Az idén bevezethetik az online kasszákat a fodrászoknál, kozmetikusoknál, taxisoknál

Még az idén bevezethetik az online kasszákat a fodrászoknál, kozmetikusoknál és a taxisoknál – árulta el az adózásért felelős államtitkár a Világgazdaságnak. Pankucsi Zoltán szerint már az idén legalább 20 milliárdos többletbevétele keletkezhet ebből a büdzsének. A pénztárgépesek készülnek az újabb üzletre, a taxisok kompenzációt kérnének.

Bővebben




Több a munkavédelmi szabálytalanság

Az ellenőrzött munkáltatók 82,8%-ánál tapasztaltak munkavédelmi szabálytalanságot 2014-ben, ez az arány kicsit magasabb a 2013-as 81,6%-os adatnál – áll a  Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának jelentésében, amely a munkavédelmi hatóság tavalyi ellenőrzési tapasztalatairól készült.

Bővebben




Ők lesznek a jövő dolgozói

Egyre nő a mobil készülékek használata a munkában, emelkedik a „nomád” dolgozók száma. Ez nagy kihívás lesz a cégeknek – írja a profession.hu.

Bővebben




Nyilvánosságra hozta az NGM a 2011-es közvélemény-kutatást

Nyilvánosságra hozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormany.hu oldalon a vasárnapi zárva tartásról 2011-ben megrendelt közvélemény-kutatást. A tárca hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy ez nem a vasárnapi pihenőnap lehetséges következményeiről szóló hatástanulmány.

Bővebben




Így adózik a kiküldetések jövedelme

A fokozódó globalizáció, a munkaerő kapacitások hatékonyabb kihasználása és ezáltal a költségek optimalizálása miatt egyre gyakoribb, hogy magyarországi székhelyű vállalatok munkavállalóikat külföldi munkavégzés céljából küldik leány- vagy anyavállalatukhoz esetleg egy üzleti partnerükhöz. Négy részből álló cikksorozatunkban az adózást és a társadalombiztosítást meghatározó legfontosabb szempontokat tekintjük végig – írja az ado.hu.

Bővebben




Kedvezőtlen társadalmi hatások esetén módosítják a vasárnapi zárás szabályait

Ha kedvezőtlenek lesznek a társadalmi hatások, akkor módosítják a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályokat.

Bővebben




A nyugdíjasok többsége fizetésének csak 70-80 százalékát kapja majd ellátásként

A KSH adatai szerint majdnem másfél millió magyar megy nyugdíjba a következő 10 évben, a legtöbben viszont nem tudják, hogy mekkora nyugdíjra számíthatnak. Ha ezek az emberek szembesülnének a pontos összeggel, valószínűleg nem örülnének, a többség ugyanis átlagos fizetésének csak 70-80 százalékát kapja majd ellátásként. Aki 100 százalékot akar, annak legalább 50 (!) évnyi bejelentett munkaidővel kell rendelkeznie. A képlet nem egyszerű, a Figyelő Online-nak Sebestyén András nyugdíjszakértő segített.

Bővebben




Diákmunkások százaival szúrt ki a kormány

Hiába hosszabbítja meg sok bolt a hétköznapi nyitva tartását, a diákok főleg hétvégén érnek rá, különösen, ha nem akarják, hogy a munka a tanulás rovására menjen. Eddig sok száz diák dolgozott vasárnaponként az üzletekben, nekik a kötelező zárva tartás miatt most más munka után kell nézniük. A vasárnap kiesésével a diákszövetkezetek is rosszul járhatnak – írja az Orio.

Bővebben




Vasárnap: tanulmány volt, hatás is lesz

Ha a vasárnapi forgalomnak csak öt százaléka esik ki, és csak két százalékos létszámfogyás lesz emiatt a kereskedelemben, akkor is 20 milliárd forint hiányzik majd a költségvetés bevételeiből. A Világgazdaság kormányzati adatokra alapozott becslései megerősítik a 2011-es, állítólag nem létező hatástanulmány megállapításait.

Bővebben




Kevés a munka az építőiparban: elbocsátás is jöhet

Az építőipari bizalmi index értéke márciusban lényegében változatlan az előző hónaphoz képest - derül ki a GKI legújabb felméréséből. A fejlődést korlátozó három legfontosabb tényező a kereslethiány, a bizonytalan gazdálkodási környezet és a vevők fizetési késedelmei.

Bővebben