Megmarad a családi adókedvezmény értéke?

Az utóbbi hetekben számháború zajlott a sajtóban, hogy a kormányzat által tervezett egy százalékpontos személyi jövedelemadó csökkentés-e a legjobb megoldás, hogy plusz jövedelmet hagyjanak a magánszemélyeknél, vagy érdemesebb lenne inkább az általános forgalmi adót csökkenteni – írja a blog.rsmdtm.hu.

Bővebben




Méltányosság és kereskedelem

Mindenki egyetért azzal, hogy a munkáért megélhetést biztosító fizetség járjon. Hogy a gyermekmunka megengedhetetlen szörnyűség, és a Föld jövője érdekében is ideje lenne tenni valamit. A fair trade mozgalom viszont nem csak kritizál, hanem a megoldási javaslatot is kidolgozta – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Független Egészségügyi Szakszervezet: ez nem béremelés, hanem adósságrendezés

Nem béremelésről, hanem a múltbeli intézkedések rendezéséről van szó – mondta a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Klubrádióban Balog Zoltán tegnapi bejelentése kapcsán. Az Emmi miniszter azt mondta, a jövő évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére.

Bővebben




A Független Egészségügyi Szakszervezet bérkövetelése az ágazatban dolgozó, méltatlan bérhelyzetben levő munkavállalói számára

Ma az egészségügyi és szociális ágazat a közszféra legmostohább gyermeke. A szociális ágazatban dolgozók idei bérrendezésére és 2016-ban   életpálya modell  bevezetésére születtek már államtitkári szintű nyilvános ígéretek, bízunk benne, hogy ezek nem csak ígéretek maradnak. Ugyanakkor úgy tűnik az egészségügyi területen dolgozók életpálya modelljének bevezetése , az ágazatban dolgozók méltatlan bérhelyzetének javítása semmilyen ismert tervben nem szerepel.

Bővebben




A gazdagok mindent maguknak köszönhetnek?

Az Egyesült Államokban komoly múltja van a „hogyan legyünk gazdagok” témájú könyveknek és motivációs előadásoknak. Ezek a tanítások azt hirdetik, elég, ha megváltoztatjuk gondolkodásunkat és mi is gazdagok leszünk. A szakértők jó része szerint viszont ezek csak mítoszok, nincs semmi tudományos alapjuk. Arról nem is beszélve, hogy sokszor stigmatizálják a szegényeket: kimondva-kimondatlanul azt állítják, a szegények tehetnek arról, hogy nem gazdagok – írja a HVG.

Bővebben




Vasárnap már a világörökségi területeken sem nyithatnak ki az üzletek

Vasárnap már nem nyithatnak ki a világörökségi területen sem a kiskereskedelmi üzletek, miután pénteken megjelent a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény módosítása.

Bővebben