MaSzSz: nem a jólét és a bérnövekedés költségvetését nyújtották be

Nem a jólét és a bérnövekedés költségvetését nyújtották be a parlamentnek, a dolgozói szegénység felszámolására a kormányzat nem nagyon tett intézkedést - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke szerdán az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Az NVB hitelesítette a 200 százalékos vasárnapi bérpótlékról szóló népszavazási kérdést

Hitelesítette a Tóbiás József MSZP-elnök által a 200 százalékos vasárnapi bérpótlékról kezdeményezett népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Bővebben




Közmunka helyett az aktív munkaerőpiaci intézkedések finanszírozását javasolja Brüsszel

Fiskális kiigazítást, a különadók csökkentését, közmunka helyett az aktív munkaerőpiaci intézkedések finanszírozását is javasolja Magyarország számára Brüsszel,

Bővebben




Bizonytalanok vagyunk a várható nyugdíjunkkal kapcsolatban

A lakosság többsége teljesen bizonytalan várható nyugdíjával kapcsolatban, és megbecsülni sem tudja, hogy mennyivel kevesebb pénzből kell majd gazdálkodnia idős korában - derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító megbízásából készült kutatásból.

Bővebben




Feljelentette a szakszervezet a BKV-t

Miközben Varga Mihály gazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester a jövő évi állami támogatás összegén, a BKV finanszírozásán, illetve a tervezett beruházások körén vitatkoznak, két szakszervezeti szövetség is elunta a passzolgatást a munkavállalókkal – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




A közmunka a végállomás

A kormány mindent megtesz azért, hogy a közfoglalkoztatottak javítsák a munkanélküliségi statisztikát, akár azon az áron is, hogy a programban résztvevőket a későbbi elhelyezkedésük szempontjából menet közben hátrányok érik: a programban eltöltött időt például elvesztik az álláskereső napjaik beszámításánál, ami miatt nehezebbé válik a visszakapaszkodásuk a munkaerőpiacra. Az NGM változtatásokat ígér, miközben jövőre mégis nő a közmunkára szánt keret. Igaz, ha a közfoglalkoztatottakat az álláskeresőkhöz sorolnák, akkor a mostani 7,8 százalékos munkanélküliség egyből 11,5 százalékra ugrana – írja a HVG.

Bővebben




Elmarad a szakszervezetek történelmi fúziója

  Nem jön létre az évek óta várt, történelmi szakszervezeti fúzió, mivel a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nemet mond az egyesülésre. Pedig a tét hatalmas – figyelmeztetnek az összeolvadást sürgetők –, hiszen sosem látott méretű, negyedmilliós tagság lenne mozgósítható, és milliárdos vagyon lenne egy szervezet kezében – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




A magyar bírák fizetése a legalacsonyabb az EU-ban

Az Országos Bírói Tanács elnöke szerint a magyar bírók fizetése európai viszonylatban igen alacsony. Hámori Attila az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az új életpályamodell keretében jobban szeretnék megbecsülni a munkájukat jól végző kollégákat.

Bővebben




Az életünkért tüntettek az ápolók

Orbánból ki gyógyít ki? A költői kérdést az egyik tüntető tábláján olvashattuk a fekete pólós egészségügyi megmozduláson. Uniós bért, azonnali intézkedéseket követeltek a fehérbe öltözött ápolók feliratai a Hősök terén. Közös akciójuk végén életpályamodellt és ágazati stratégiát sürgető petíciót adtak át a döntéshozóknak – írja a Népszava.

Bővebben




Szerződésben engedélyezték a közmunkások megalázását

Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A felvételeket a város lakói is megtekinthetik. Habár Vona Gábor meghirdette, hogy lenyesi a párt vadhajtásait, nem biztos, hogy ez a Jobbik „mintavárosára”, Ózdra is igaz, ahol Janiczak Dávid polgármester leplezetlenül rasszista kijelentéseket tesz – írja a Népszabadság.

Bővebben