A holland munkavállalók fele részmunkaidőben dolgozik

A holland munkavállalók fele részmunkaidőben dolgozik, mindemellett Hollandia a világ egyik legboldogabb országa, írja a brit Metro nyomán az Origo.

Bővebben




Női karriernap a Millenárison

Már második alkalommal rendezik meg a nők munkahelyi elhelyezkedését és beilleszkedését segítő Jobline Női Karriernapot. A rendezvény célja, hogy a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje el karrierjének tudatos megtervezését. A rendezvény előadásai, konzultációs lehetőségei és álláskínálata révén inspirációt és azonnal hasznosítható gyakorlati támogatást nyújt a kilátogatóknak, legyenek álláskereső frissdiplomások, gyes-ről visszatérni szándékozó anyukák, vagy a karrierlétrán előrelépő tapasztalt munkavállalók.

Bővebben




Nem a munka-, hanem a tudásalapú társadalomé a jövő

Nem a munka-, hanem a tudásalapú társadalomé a jövő, s nem a kis- hanem az okos emberekre kell építeni az ország fejlődését – így összegezhető annak a vitának az üzenete, amit két, sok tekintetben eltérő meggyőződésű közgazdász és egy kormányközeli politológus folytatott Pécsen – írja a Népszabadság.

Bővebben




A dolgozók több mint fele munkahelyváltáson gondolkodik

Minden harmadik munkavállaló már legalább 1 éve játszik a gondolattal, hogy új munkahelyet keressen magának, ezzel szemben 37 százalékuk hamar dönt és a lépést is gyorsan megteszi – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből – írja a VG Online.

Bővebben




Az ózdi polgármester szerint nem a közmunkást, hanem a munkáját figyelik

Ózd jobbikos polgármesterének közlése szerint nem a közfoglalkoztatottakat, hanem a munkájukat figyelik meg kamerával, s ez összhangban van az adatvédelmi biztos korábbi irányelveivel.

Bővebben




Kevesebb pénz jut a munkanélküliekre

Jövőre növekszik a Nemzeti Foglalkoztatási Alap, az álláskeresési ellátásokra szánt összeget viszont csökkentik.

Bővebben




Munkahelyek tömegével játszik a kormány

Egy héttel tovább, május 22-ig adhatják be a gazdálkodók az egységes agrártámogatási kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A jelentkezési határidőt azért tolták ki, hogy a tavaly kialakított új rendszer alkalmazása senkinek ne okozzon gondot – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gyuricza Csaba, az MVH elnöke.

Bővebben




Kötelezettségszegés a munkahelyen

A Munka törvénykönyve (Mt.) meghatározza mind a munkáltatót mind pedig a munkavállalót terhelő alapvető kötelezettségeket. A felsorolás nem taxatív jellegű, a törvény általános magatartási szabályokat tartalmaz, a különböző élethelyzetekre, munkakörökre sajátos szabályokat nem ír elő, azok részletes szabályozásának lehetőségét a munkáltatóra bízza – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Kiakasztotta a kormány a közszolgákat a bértárgyaláson

Béremelést és az életpályamodell teljes körű kiterjesztését kérik a közszolgák a kormánytól. A kormány szerint béremelésre idén nincs lehetőség – olvasható az Origo oldalán.

Bővebben




7,66 millió forinttal segíti a kormányzat egy munkahely létrejöttét

Az Európai Bizottság statisztikái szerint második helyen áll hazánk a cégek állami támogatásában, arányosan csak a máltaiak fordítottak többet erre 2013-ban. A nem a válsággal kapcsolatos dotációk összege nálunk elérte a GDP 1,6 százalékát, ez az uniós átlag több mint háromszorosa. A kormány szerint mindez megéri, amit az is bizonyít, hogy a szubvenciókra Brüsszel is rábólintott.

Bővebben