Kétnapos sztrájkot tartanak a BKV metró-, hév- és trolivezetői

Június 11-12-én ne nagyon akarjon ezekkel a járművekkel utazni Budapesten, csak kétharmaduk közlekedik, nagy lesz a zsúfoltság. A buszok egy része sem fog járni – tudta meg a vs.hu.

Bővebben




Beindult az elszegényedés ördögi köre

Noha a munkanélküliek tömege örül annak, hogy ha csak félállásban is, de foglalkoztatják, ezek a megoldások egyre növekvő bizonytalanságot és vagyoni egyenlőtlenséget okoznak. Beindult az elszegényedés ördögi köre? – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Szja-bevallás: kisokos az utolsó percekre

Hogy működik a nyomtatvány-kitöltő program? Melyek az szja-bevallásokban elkövetett tipikus hibák? Hogyan kell kiszámolni és megosztani a családi adókedvezményt? Hogy kérhetek részletfizetést? Hogyan rendelkezhetek az adóm 1 százalékáról? Hová vihetem az utolsó pillanatban kitöltött szja-bevallásomat? Az ado.hu összeállítása valamennyi kérdésre válaszol, és a már elkészített bevallások ellenőrzésére is alkalmas.

Bővebben




Munkavállalás gyes és gyed mellett

Ismerje meg konkrét példákon keresztül a gyes és gyed mellett történő munkavállalás szabályozását! – írja a munkajog.hu. A Munka Törvénykönyv rendelkezései szerint a szülési szabadság leteltét követően a munkavállaló gyermeke harmadik életévének betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, melyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Bővebben




Nem osztozik a szociális ágazatban dolgozók csalódottságában Czibere Károly

Nem osztozik a szociális ágazatban dolgozók csalódottságában Czibere Károly államtitkár. A Magyar Nemzetnek legalábbis úgy nyilatkozott, nem érzi kudarcnak, hogy a kormány több hetes tologatás után levette a napirendről a szakma béremelési terveit, és az ágazat életpálya-modelljéről sem születik egyhamar döntés – írja a Népszava.

Bővebben




Lassan, de biztosan változik a hagyományos családmodell

 Vajon a munkahelyen történő munkavégzés, milyen hatással van a családi-magán életünkre, valamint a család milyen hatással van mindennapi életünk során a munkahelyi életünkre? Vajon egy szervezet, miket alkalmazhat, hogy az egyéni és vállalati igények közeledjenek egymáshoz? Az alábbiakban egy diplomamunka kutatási részének rövid összefoglalóját olvashatják, melynek központi témája a munkahely és a család-magánélet közötti egyensúly.

Bővebben




Közmunkásokra cserélik dolgozóikat az önkormányzatok

Néhány napja botrány lett belőle, hogy kiderült: a Klik az egyik legnagyobb közfoglalkoztató az országban, ahol több mint négyezer közmunkás dolgozik. A helyzet azonban ennél sokkal súlyosabb: állami és önkormányzati intézmények sokaságánál napi gyakorlat, hogy az alkalmazottakat közfoglalkoztatottakra cserélik – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kevesebb pénz jut segélyekre

Az ideihez képest húsz százalékkal kevesebb pénz jut 2016-ban jövedelempótló szociális ellátásokra, a kormány ugyanis azzal számol, hogy jelentősen csökken majd a segélyekre szorulók száma, és többen állnak munkába – derül ki a jövő évi költségvetési javaslatból. Még több pénz jut viszont közmunkára: az eddigi 200 ezer helyett havonta 240 ezren dolgozhatnak majd – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Nyugdíjasként a munkaerő piacon

Habár a nyugdíjas évek azt hivatottak szolgálni, hogy a szolgálati idő fáradalmait kipihenjük, gyakori, hogy a nyugdíjas keresetkiegészítésként munkát vállal vagy egyéni vállalkozásba kezd. Fontos viszont tisztában lenni ennek a jogszabályi hátterével, valamint adózási és társadalombiztosítási következményeivel, mielőtt újra elmerülnénk a munka világában – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Forradalom a munka világában

Az ENSZ szervezetének legfrissebb jelentése szerint nő a részmunkaidőben dolgozók száma, ugyanakkor az anyagi biztonság így közel sem biztos.

Bővebben