Kék szalaggal a közszolgálati egységért!

A szolidaritás színével, a szalagtűzés szervezettségével jelezzük közösen a társadalomnak és a kormánynak, hogy idén sincs mit ünnepelnünk! És emlékeztessünk mindenkit.

Bővebben




Kordás László: a szakszervezet 9 százalékos emelést szeretne elérni

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) készen áll a jövő évi bértárgyalások megkezdésére, de úgy véli, hogy a Lázár János által javasolt 5, 5 százalékos minimálbér-emelés legfeljebb kiindulási alap lehet a tárgyalásokon, ennél a szakszervezet magasabb, 9 százalékos emelést szeretne elérni - mondta Kordás László elnöke.

Bővebben




Az alapbérbe épül az egészségügyi dolgozók mozgóbére, támogatják a szakorvosokat

  Idén júliustól az alapbérbe építve emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére, a szakvizsgázott fiatal orvosok pedig jövő januártól havi bruttó 151 ezer forint plusz támogatásban részesülnek - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Nyolc óra munkára vagyunk szocializálódva

A 40 órás munkaidő szakértők szerint mára igencsak elavult. Ehhez képest Közép-Kelet-Európában szinte mindenhol napi nyolc órát dolgoznak az emberek. Ideje lenne tehát szemléletet váltani? – olvasható az nlc.hu oldalán.

Bővebben




A biztos tudás és a tapasztalat többet ér, mint egy diploma?

Az út a sikeres karrier felé nem mindig az osztályteremben kezdődik. Manapság a munkaadók a legkiválóbb tehetségeket és személyiségjegyeket keresik a jelöltekben.

Bővebben




A munkahelyteremtés a kormány legfontosabb célja

A munkahelyteremtést nevezte a kormány legfontosabb céljának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Bárándon, ahol átadta az újrainduló tésztagyárat.

Bővebben




Havi 70 ezret ér egy mozgássérült élete

Tavaly 14 százalékkal több baleset történt a magyar munkahelyeken, ezekben 78-an meghaltak. Kiss József is tavaly szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy kerekesszékbe került. Munkahelye nem kötött rá biztosítást, ezért havi 70 ezer forintból kellene megélnie. Ráadásul a cég megpróbálta eltussolni a szerencsétlenséget – írja az Origo.

Bővebben




MASZSZ: Politikai döntés volt a létminimum számítás megszüntetése

Politikai döntés volt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szerint az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nem közöl több létminimumról szóló jelentést - áll a MASZSZ közleményében.

Bővebben




Még mindig nevetségesen kevés fizetést kapnak a szociális dolgozók

  Növekednek az átlagbérek, és ez a KSH szerint részben a szociális dolgozók bérkorrekciójának köszönhető. Igaz, az előző évhez képest többet vihetnek haza a terület munkavállalói, azonban ez még mindig nevetségesen kevés – írja a Portfolio.

Bővebben




Kordás László: ha nem sikerül tárgyalásos úton megegyezésre jutni, más megoldást kell keresni

Ha nem sikerül a szakszervezeteknek a kormánnyal a vitás kérdésekben tárgyalásos úton megegyezésre jutniuk, más megoldást kell keresni – hangoztatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László ha nem is forró, de az eddigieknél kevésbé langyos őszt ígér – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben