2015. június 30

Emmi: szerdáig megjelenik az egészségügyi dolgozók mozgóbérét rendező rendelet

Legkésőbb szerdán megjelenik az a két kormányrendelet, amely az egészségügyben dolgozók mozgóbérének számítását már nem a 2012-es, hanem a valós alapilletményhez igazítja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára kedden Zalaegerszegen.

Bővebben




Zombor: nem lehet életpályamodell az egészségügyben

Az egyéb ágazatokhoz hasonlóan az egészségügyben nem lehet életpályamodellt kidolgozni, mert annak egységes megvalósítása a különböző foglalkoztatási jogviszonyok miatt lehetetlen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.

Bővebben




Jogszerű foglalkoztatás

A Jó Munkahely kampány keretében elkészült filmek közül az egyik a jövőnket befolyásoló döntések fontosságáról, a bejelentés nélküli vagy jogszerű foglalkoztatás közti választásról szól. A Nemzetgazdasági Minisztérium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projektjének ez az üzenete főképp a fiatalokat célozza. Mert bár minden korosztály könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy a látszólag gyorsabban és egyszerűbben elérhető „fekete” vagy a hosszútávon biztonságot nyújtó legális bevétel között kell választania, mégis a rossz tapasztalatokkal nem rendelkező és koruknál fogva kevésbé gyanakvó fiatalok vannak a legnagyobb veszélyben.

Bővebben




SZEF: Elég volt a megosztásból és az ígérgetésekből!

Július elseje két szempontból is fontos ünnep lenne - az egészségügyi dolgozók és a közszolgálati tisztviselők ünnepe. Csak lenne! E két szektor dolgozóinak már évek óta nincs miért ünnepelniük, ugyanis béreik nemhogy munkájuk megbecsülését nem tükrözik, hanem sok esetben még a megélhetésükhöz sem elegendőek!

Bővebben




Holnaptól 44 szakképzési centrum szerveződik

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter aláírta a július 1-jével létrejövő szakképzési centrumok alapító okiratait és kinevezte a centrumok főigazgatóit, ezáltal a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerülő köznevelési intézmények 44 szakképzési centrumba szerveződnek - közölte az NGM kedden az MTI-vel.

Bővebben




A kormány csodafegyvere

 Egy év alatt több mint negyedével csökkent az álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint. Ez azonban valószínűleg nagyrészt a közmunkának köszönhető, egyes régiókban például állami támogatás nélkül szinte nincs is új munkahely. Igaz, van ahol épp a fordítottja igaz.

Bővebben




Munkáltatói intézkedés

Társaságunk egyes vezetőinek azon számonkérésére, nevezetesen, hogy miért kell a munkáltatónak intézkedni a munkaszerződés módosítására, ill. a munkaviszony megszüntetésére akkor, amikor a munkavállaló válik egészségügyileg alkalmatlanná a munkafeladata ellátására, keressük a jogszerű választ – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Májusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Májusban csökkent kissé a munkanélküliek száma az EU-ban és az euróövezetben, a munkanélküliségi ráta azonban nem változott az előző havihoz képest - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Jövőre két szombaton kell dolgozni

Jövőre két hosszúhétvége lesz március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni, írta az MTI a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete alapján.

Bővebben




Idénymunkára mehetnek a közfoglalkoztatottak

Közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban - döntött kedden az Országgyűlés.

Bővebben