PSZ: már megint a sajtóból kellett értesülnünk minderről

Megszüntetnék a 7-8. évfolyamokat, még mindig gondolkodnak, hogyan működjön az új szakképzési rendszer, az állami intézményfenntartó belefullad az adósságba. A tomboló nyárban is látni: nem könnyű tanévnek nézünk elébe – írja a Népszava.

Bővebben




Akár alacsonyabb nyugdíjat is kaphatnak a külföldön munkát vállaló magyarok

Alacsonyabb magyar nyugdíjra számíthatnak azok a magyar munkavállalók, akik Albániában, Macedóniában, Törökországban vagy az Egyesült Államokban szereztek biztosítási időt, de Magyarországon is van legalább 20 év szolgálati idejük - hívja fel a figyelmet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében a Baker Tilly Hungária adótanácsadó és könyvvizsgáló cég.

Bővebben




Kevés eséllyel indul Gaskó

Nem tervezik, hogy elhagynák a Liga Szakszervezeteket, viszont a továb­biak­ban nem kívánnak a konföderáció házipénztára lenni – közölte Halasi Zoltán, a VDSZSZ Szolidaritás Gaskó Istvánnal szemben induló elnökjelöltje. Bárány Balázs alelnök eközben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a szakszervezet korábbi gazdálkodásának ellenőrzését – részben – elutasító ügyészségi döntéssel kapcsolatban - írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Kiürülnek a magánkasszák

 Továbbra sem tudnak járadékot fizetni a magánnyugdíjpénztárak azoknak a tagoknak, akik elérik a nyugdíjkorhatárt, ezért a nyugdíjra jogosultak többsége aktív éveinek lezárultával visszalép az állami rendszerbe. A pénztárak azt állítják, azért nem tudnak fizetni, mert a tevékenységüket szabályozó törvény nem fogalmaz világosan – írja az mno.hu.

Bővebben




NGM: a munkaügyi hivatal a tájékoztatásra fókuszál a büntetés helyett

A tájékoztatás, a helyes magatartás elősegítése és a szabályok betartatása a célja a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzéseknek, nem a büntetés - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Bővebben




Az NGM szerint nem változtat a SZÉP-kártya rendszerén a kormány

Elsősorban a növekvő belföldi vendégforgalom eredményeként bővült a magyar turisztikai forgalom tavaly, ami mögött a SZÉP-kártya sikere áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint, ezért a szaktárca nem tervezi a rendszer átalakítását - közölte az NGM kedden az MTI-vel.

Bővebben




Vasutasok: a létszámhiány már a közlekedésbiztonságot veszélyezteti

A vasutasok drámai létszámhiánya már a közlekedés biztonságát veszélyezteti - hívta fel a figyelmet a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) közleményében.

Bővebben




Ezt eszik a legszegényebb magyarok

Nem tudni pontosan, hány létminimum alatt élő ember van ma Magyarországon. A jelenlegi mérési módszerek szerint 356 ezer háztartásban nélkülöznek. Ugyanakkor ez a mérés csak az élelmiszer-fogyasztást nézi, a jövedelem nincs a kalapban – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




A meleg az irodai gépeket és az embereket is megviseli

Itt az idei eddigi legnagyobb kánikula, de a munka nem állhat le. A meleg viszont a gépeket és az embereket is megviseli. Adunk néhány tippet, hogy ne csak a túlélésre tudjunk koncentrálni jó pár munkanapon – írja a piacesprofit.hu.

Bővebben




Ha változik a munkáltató személye

A felperes üdülővezetőként dolgozott, de a munkáltató személy időközben megváltozott, aki a felperest csak egy másik kunkakörben tudta volna foglalkoztatni. A felperes az ajánlatot nem fogadta el. A Kúria jogesete, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben