VDSZSZ: Gumikesztyűt a kalauzoknak

Légzésvédő maszkokat, gumikesztyűket kell adni a menekültekkel kapcsolatba kerülő vasutasoknak, elsősorban a jegyvizsgálóknak, írja honlapján az egyik vasutas szakszervezet. A vasút szerint nincs nagyobb egészségügyi kockázat, mint egyébként.

Bővebben




NGM: a NAV alkalmazzon zéró toleranciát a szabálysértő pénzügyőrökkel szemben

A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szembeni zéró tolerancia alkalmazását kéri a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

Bővebben




Ezrek tiltakoznak az új munkatörvény tervezete ellen

Több ezren vonultak az utcára csütörtökön Szarajevóban, hogy az új munkatörvény tervezete ellen tiltakozzanak - számolt be honlapján a boszniai Nezavisne Novine című napilap; a szakszervezetek egyet nem értése ellenére a jogszabályt a parlament felsőháza elfogadta.

Bővebben




Önkéntes munkát vállalóknak indított honlapot az Emmi

Az önkéntes segítő munkát kínálók és keresők számára indított honlapot az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a www.onkentes.gov.hu címen csütörtökön.

Bővebben




Így lesz „jövőálló” a munkahelyünk

A technológia lehetővé teszi az Y-generáció tagjai számára, hogy több feladatot végezzenek egy időben, és rövidebb utat keressenek egyes feladatok megoldására. A munkaadóknak el kell fogadniuk, hogy a munkavállalók különféle módokon végezhetik a feladataikat – közölte a Novell nyomán a Piac&Profit.

Bővebben




Hogyan készítsük fel gyermekeinket a munkavállalásra?

 A fiatal munkavállalók körében köztudottan magas a munkanélküliség aránya, a dolgozó fiatalok között pedig előfordulhat illegális foglalkoztatás. A pályakezdők körében a munkahelyi balesetek kockázata szintén magasabb, mint az idősebb munkavállalók körében – emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Bővebben




Évente félmillióan veszítik el munkájukat a divatcikkek hamisítása miatt

Évente több mint félmillióan veszítik el munkájukat a divatcikkek hamisítása miatt, és mintegy 13 ezer milliárd forintnyi kárt okoz a hamisított divatcikkek forgalmazása az Európai Unióban - hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) közleményében.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program zárult le

Lezárult a KézenFogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő kétéves programja, amelynek segítségével csaknem nyolcvan embernek sikerült munkát találni - írta a szervezet csütörtökön.

Bővebben




A rendőrök szerint nem elég szigorú a feketemunka elleni fellépés

Berlinben a rendőrök szakszervezete súlyos mulasztással vádolja a pénzügyminisztériumot, mert a hatáskörébe tartozó vám- és pénzügyőrség gyakran szemet huny az építőiparban változatlanul burjánzó feketemunka felett. A rendőrszakszervezet vezetője szerint nem kizárható, hogy az építkezéseket ellenőrző vámosok azért lépnek fel igencsak felületesen, mert nem akarják bűnrészességgel vádolni az iparágat – olvasható az InfoRádió weboldalán.

Bővebben




Összeomolhat az ügyeleti ellátás

 Elkeseredett, fáradt háziorvosok ügyelnek pár száz forintos óradíjért, nincs egységes szerződésük, az egészségbiztosító a költségeknek csak a felét fizeti. Szombaton hatályba lép az új alapellátási törvény, de ettől nem lesz könnyebb a háziorvosi ügyeletek megszervezése az országban – írja a Népszava.

Bővebben