Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program zárult le

KézenFogva Alapítvány

Lezárult a KézenFogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő kétéves programja, amelynek segítségével csaknem nyolcvan embernek sikerült munkát találni - írta a szervezet csütörtökön.

    Az alapítvány közleménye szerint a Ránk számíthatsz a munka világában! elnevezésű program célja az volt, hogy 2013 augusztusa és 2015 júliusa között megváltozott munkaképességű emberek munkába állítását segítse.

    Hozzátették, hogy teljesítették a projekt legfontosabb célkitűzését, ugyanis csaknem nyolcvan, megváltozott munkaképességű embert sikerült elhelyezni, közülük több mint ötven embert három hónapot meghaladóan a nyílt munkaerőpiacon. A munkaerő-közvetítések száma mintegy ötszázra tehető a két év alatt.

    A program során több mint száz munkáltatóval álltak kapcsolatban, amelyek között van multinacionális nagy cég, állami fenntartású intézmény és kis magánvállalkozás is - írták.

    A KézenFogva Alapítvány a többi között azért dolgozik, hogy a megváltozott munkaképességű emberek is méltósággal élhessék mindennapjaikat. Segítenek, hogy ügyfeleik teljes értékű munkát végezhessenek, ennek érdekében pedig nemcsak a munkavállalót támogatják, hanem a munkáltatóban és a közvetlen munkatársakban is erősítik a kölcsönös el- és befogadást - zárul a közlemény.