Önként távozhatnak a Dunaferres dolgozók

Sokan félnek hogy ez a program egy későbbi elbocsátás előszele

 Meghirdették az Önkéntes Távozási Programot a Dunaferrnél. Akik önként elmennek a cégtől, azok munkaviszonyuk idejétől függően juttatásban részesülnek – írja a dunaujvaros.hu.

   Az ISD Dunaferr Zrt. a hatékonyság növelése érdekében, az emberi erőforrások további optimalizálását kívánja végrehajtani.
 
   Mezőközy András az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője nyilatkozata szerint több kritérium szerepel a programban. A programban nem vehet részt az a munkavállaló, aki bármely nyugdíjazási formára, ill. nyugdíjazási programban való részvételre jogosult lehet. Nem vehet részt továbbá az a munkavállaló, akinek egy évnél hosszabb határozott idejű munkaviszonya van.
 
   Ösztönzőleg felajánlottak plusz négy havi  juttatást a Munka Törvénykönyve által előírt díjon felül.
 
   Mucsi Zoltán a Vasas Szakszervezet elnöke szerint voltak, akik már várták ezt a felhívást. Ugyanakkor tart attól, hogy most a jól képzett szakemberek fognak önként távozni.
 
   A távozási szándékot 2014. június 30.-ig kell leadni az illetékes vezetőknél, a döntés több lépcsős, amelyről 2014. július 11.-ig a munkavállalók megkapják a választ.
 
    Az egyösszegű végkielégítése munkaviszonytól függetlenül 1-6 hónapig terjedhet, ehhez jön hozzá a 4 hónap bónusz.
 
   Sokan félnek attól, hogy ez a program egy későbbi elbocsátás előszele. Mezőközy András elmondása szerint ez csak végső esetben következik be. Egyelőre munka átcsoportosítással szándékoznak a hatékonyságot növelni.
Forrás: infodunaujvaros.hu