Nem ment el a bértárgyalásra a Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója

Nincs pénz a bérfejlesztésre

A Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat munkatársával együtt várta csütörtökön Pesten a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) az SZKT ügyvezetőjét az újabb bértárgyalásra. Hiába – írja a delmagyar.hu.
 
   Megírtuk: az idei béremelésekről szóló tárgyalások halogatása miatt a szakszervezet sztrájkkészültséget hirdetett, ilyenkor egyeztetési kötelezettsége van a munkáltatónak. Az igazgató korábban azt nyilatkozta, nincs értelme a tárgyalásnak, mert nincs pénz a bérfejlesztésre. 

  Szabó István BTDSZ-elnök csütörtöki közleményében azt írta, véleménye szerint nem erőssége az ügyvezetőnek a munkabéke megtartása vagy a hatályos munka törvénykönyvének betartása. De azt álmukban sem gondolták volna, hogy a meghívójukra nem reagál, nem jön el és nem is küld senkit. A BTDSZ felkészülten várta. 

   Az ügyvezető magatartása szerinte azoknak a kollégáknak a semmibevétele, akik az ő fizetésének és jutalmának a megtermelésén dolgoznak. Értesítik a megfelelő hatóságokat. Elküldik összeállításukat az önkormányzati képviselőknek arról, hol látnak pazarlást és tartalékot a cégben. El akarják gondolkodtatni a közgyűlés tagjait, jó kezekben van-e az SZKT.

  Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, korábban többször jelezte az érdekképviseletnek, hogy a céges teendőibe nem fér bele a pesti tárgyalás, mást nem tudott delegálni. Nem érti, miért menne Pestre egyeztetni, ha szegedi dolgozókról van szó. A cég szegedi tárgyalója mindig nyitva áll.
 
Forrás: delmagyar.hu