Az ötven év felettieket segíti az újbudai önkormányzat új programja

50+ Program

 Újabb programot indít az ötven év felettiek munkahelyi versenyképessége érdekében júliusban az újbudai önkormányzat.

    A kerület kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az 50+ Programban például minden hónap első hétfőjén előadást tartanak az érintetteknek, szeptembertől pedig angol nyelvi és informatikai kurzusok indulnak annak érdekében, hogy az idősebb korosztály versenyképes maradhasson a munkaerőpiacon. Emellett önmenedzsmentet, munkajogot, vállalkozási ismereteket, álláskeresési technikákat oktatnak a szenior korosztálynak.

    A közlemény idézte Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint már a jövő hónaptól folyamatosan szeretnének kiépíteni egy olyan rendszert, amely a munkaerőpiacon való érvényesülésben, a munkahely megtartásában vagy az új munkahely megtalálásában nyújt segítséget. „Fontosnak tartottuk, hogy az 50 év felettiek munkaerő-piaci helyzetét alaposan feltérképezzük, hogy kísérleti programokat dolgozhassunk ki, miközben folyamatos kapcsolatban vagyunk hazai és nemzetközi, szakmai szervezetekkel, partnerekkel” - tette hozzá.

    Az újbudai önkormányzat 2012 decembere óta Senior Capital néven vezeti azt az európai uniós programot, amelynek célja az 50 év feletti generáció munkaerő-piaci segítése, ezeket német, osztrák, szlovén, olasz és lengyel partnerségben valósítja meg.