Mobiltelefonos alkalmazás a munkaügyekben való eligazodáshoz

MunkaÜGYES

Ingyenes mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki az Allen & Overy budapesti jogi irodája a fontosabb munkajogi kérdésekben való eligazodás segítésére - közölte az iroda.

    A MunkaÜGYES elnevezésű alkalmazás közérthető módon magyarázza el a munkajogi fogalmakat, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számottevő jogi ismeretek nélkül is önállóan ellenőrizni tudják a magyar jogi környezetben használható munkaszerződéseket - ismertetik.

    Az alkalmazás segít eligazodni egyebek között abban, hogy van-e joga a munkáltatónak ellenőrizni a dolgozók e-mailezését és internethasználatát, továbbá tippeket ad, hogy mire kell különösen figyelni felmondás esetén.

    A MunkaÜGYES Magyarországon az első ilyen jellegű szolgáltatás, amely a tervek szerint rugalmasan fogja követni a munkaügyi jogszabályok változásait - idézi a közlemény Lengyel Zoltánt, az Allen & Overy budapesti irodájának partnerét.

    Az Allen & Overy közel 5000 jogászt, ezen belül 470 partnert foglalkoztat világszerte, sokrétű tapasztalatokkal és szaktudással rendelkezik elsősorban az M&A, bankjogi és tőkepiaci jogi tanácsadás területén. Magyarországon 1993-ban kezdte meg működését az Allen & Overy, 25 jogászt, közöttük 2 partnert foglalkoztat.