Amiben Hoffmann és Czunyiné egyetért: odacsaptak a szakszervezeteknek

A Nemzeti Pedagógus Kar a többséget képviseli?

Szereptévesztésben vannak a tanári szakszervezetek, mondta a volt és a jelenlegi köznevelési államtitkár az Országgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén – olvasható az eduline.hu oldalán.
   Hoffmann Rózsa (KDNP) a pedagógusszervezetekről azt mondta: egyes szakszervezetek - amelyek a tanártársadalom szűk rétegét képviselik - erősen átpolitizálódtak. Szerinte szükségessé vált egy olyan szerveződés létrehozása, amely a többséget képviseli, ez szülte meg a Nemzeti Pedagógus Kart. 
 
   Életre hívása nem hirtelen támadt politikai ötlet eredménye, hanem négyéves előkészítő munkáé - mondta. A tagság valamennyi pedagógusnak lehetőséget teremt arra, hogy bekapcsolódjon a szakmai kérdések véleményezésébe, ám senkit, semmire nem kényszerít - mondta. A pedagóguskarról és a kar vezetőjéről itt olvashatjátok el összefoglalónkat.
 
   Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár is úgy vélte: a pedagógusok lehetőséget kapnak arra, hogy segítsék az oktatáspolitika irányítását. Szerinte a tisztségviselők megválasztása átlátható volt.
 
   Ilyen széles körűen reprezentált hozzászólási lehetősége a magyar pedagógus társadalomnak nem volt - jelentette ki. A köznevelési államtitkár szerint is ”mintha kicsit szereptévesztésbe kerültek volna a szakszervezetek az elmúlt időszakban”. Szakmai partnerséget ígért a szervezetnek.

Forrás: eduline.hu