Árva János: egzisztenciális gondokat is okozhat a minisztériumok költözése

Örökre át lehet valakit helyezni?

A Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nem tud semmit a minisztériumok 2015 -2016- ra tervezett költöztetéséről, mert eddig tájékoztatást sehonnan sem kaptak. Jelenleg a kormánytisztviselők áthelyezésének jogi háttere is bizonytalan és ez egzisztenciális gondokat is okozhat - mondta a szakszervezet elnöke az ATV-ben.
  
Debrecenben állítólag már keresik a Földművelésügyi Minisztérium helyét. A költöztetéséről 12 nappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón már beszélt a város polgármestere – az érintettek innen tudhatták meg, hogy előbb utóbb költözniük kell, ha ragaszkodnak a munkahelyükhöz.
 
   „Az első tárgyalást már a miniszter úrral megejtettem, amelyen azt mondta, hogy nem részlegek, nem irányítószervek, hanem az egész szervezet Debrecenbe telepítéséről lenne szó”- nyilatkozta Kósa Lajos polgármester.
 
   A MKKSZ elnöke szerint jogilag nincs tisztázva, hogy örökre át lehet-e valakit helyezni, erről a törvény nem rendelkezik. A költözés egész családokat érinthet. „Amennyiben mégsem sikerül őket áthelyezni, akkor nagyon komoly egzisztenciális probléma elé néznek, sőt az is elképzelhető, hogyha nem tudnak más munkahelyet felajánlani a gondoskodó elbocsájtás keretében, akkor munkanélkülivé is válhatnak”- magyarázta Árva János.
 
    A költözésből politikai ügy lett. Gőgös Zoltán, az MSZP szakpolitikusa szerint az egész költöztetés csak elterelő hadművelet. Figyelemelterelés arról, hogy Magyarország agráriumának kivégzésére készülnek”- vélekedett Gőgös.
 
   A Honvédelmi minisztérium várhatóan Székesfehérvárra költözik. A DK még azt sem zárta ki, hogy az egész csak az ingatlanbizniszről szól. A költözés nagyjából 2000 embert érintene.

Forrás: atv.hu