Hatalmas leépítés Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál

Nem akartak kormánytisztviselők lenni

A Hivatalos Értesítő szerdai számában megjelent tájékoztatás szerint 170 embert bocsátottak el májusban – írja az mfor.hu.

A Hivatalos Értesítő szerdai számában megjelent közlemény szerint idén májusban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból 5 ember távozott közös megegyezés révén, 170 dolgozónak pedig más törvény erejénél fogva szűnt meg a munkaviszonya. Rajtuk kívül egy alkalmazottnak a próbaideje alatt mondtak fel májusban.
 
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya a hvg.hu-nak a fejlesztéspolitikai rendszer átalakításával magyarázta a nagy fluktuációt. Ennek során ugyanis számos közreműködő szervezet tevékenységét integrálják az egyes tárcák működésébe. „Sokan nem akartak kormánytisztviselők lenni, főként a kormánytisztviselői illetmánytábla miatt, amely adott esetben alacsonyabb jövedelemmel jár, mint a korábbi díjazás egy-egy közreműködő szervezetnél”.
 
Reagált a Nemzeti Fejlesztési Minisztérum!

A szerkesztőségünkhoz eljuttatott reakciót változatlan formában tesszük közzé: 

   „A fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának részeként idén áprilisban a közreműködő szervezetként működő gazdasági társaságok megszűntek, tevékenységüket az egyes szakminisztériumok folytatják. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt., az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. és részben a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. feladatköreit vette át. 

  A tárca e társaságok minden olyan munkavállalója számára, akinél jogszabályi akadálya nem volt a jogállásváltásnak (ez néhány nyugdíjas kollégánál merült fel), felajánlotta a továbbfoglalkoztatás lehetőségét a minisztérium szervezetében, kormányzati szolgálati jogviszony keretében. Egyes munkatársak ezzel nem kívántak élni, így jogviszonyuk saját kérésükre, törvény erejénél fogva szűnt meg.” 

Forrás: mfor.hu