Radikálisan csökkent a postások száma

A kézbesítőkre egyre több teher hárul
 
A Kézbesítők Szakszervezete szerint a kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudni meddig lehet még feszíteni a húrt – olvasható a Világgazdaságban.

  „Sajnos valóban a Magyar Posta folyamatosan csökkenti az alkalmazottainak létszámát, azonban a dolgozóknak nem felmondtak, hanem közös megegyezéssel váltak meg tőlük. Így nem kell bejelentenie a társaságnak a csoportos létszámleépítést, hiszen a munkaadó és a munkavállaló közös akaratából jönnek létre a megállapodások.
 
  A kézbesítők létszáma is radikálisan csökkent az elmúlt időkben” – nyilatkozta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke. Tusz Ferenc szerint éppen ezért a maradóknak egyre több a munkájuk, és mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtak, teljesítő képességük határán vannak. „A kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudom meddig lehet még feszíteni a húrt” – mondta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.
 
   Korábbi cikkünkben Tusz Ferenc nem nyilatkozta azt, hogy „Emlékeztetett: felhívásukra 2009. december 22-én mintegy 150, december 23-án pedig 100 kézbesítő nem vette fel a munkát annak ellenére, hogy a munkáltató több alkalommal is felhívta figyelmet a sztrájk jogalap nélküliségére. Végül több sztrájkolót rúgtak ki a sztrájk miatt. „Örülhetünk, ha van munkák, de nem etikus, ami történik” – fogalmazott Tusz Ferenc. Szerinte könnyen az lehet a leépítés eredménye, hogy egy kézbesítőnek nagyobb területen kell majd kihordania az összességében egyre csökkenő számú levelet.”

Forrás: Világgazdaság