Ez az igazi álomállás Magyarországon

Az Év Utazója

Az Év Utazójának tíz hét alatt kell megmutatnia Magyarország legvonzóbb helyeit, s ezért még fizetést is kap.

    A 23 éves Dobos Judit az Év Utazója. Az a feladata, hogy tíz hét alatt körbeutazza az országot, miközben kipróbálhatja a legkülönfélébb extrém sportokat, s eközben még heti százezer forinttal is gazdagabb lesz.

        Az Év Utazóját Tokár Tamás műsorvezető kíséri körbe Magyarország legszebb és legizgalmasabb helyein, s hívja fel a figyelmet a legérdekesebb programokra, sportolási lehetőségekre. Az akcióval a fiatalabb, úgynevezett Y-generációt célozzák meg, nekik ajánlják az izgalmasabb, aktívabb, merészebb programokat, fogalmazott a műsorvezető a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában.

Az Év Utazója az elmúlt napokban ellátogatott többek között az egri várba, a Mátrába, Hollókőre, Demjénben toronyugrásra, raftingolásra is vállalkozott, s alig várja a tandemugrást. Élményeiről blogot ír, és a közösségi oldalakra is posztol, a bejegyzéseiben a helyek jellegzetességeit, különleges oldalát próbálja megvilágítani.

    Dobos Judit elmondta: gyermekkora óta utazni szeretne, s most teljesült az álma. Judittal sokan cserélnének, azt mondják ez az igazi álomállás.

    Az akció főcímzenéjét a Kerekes Band adja. A Magyar Turizmus Zrt. három számukat is felhasználta, mondta Fehér Viktor, az egri zenekar tagja.

    A felmérések szerint az elmúlt három évben egyre többen választják a külföldi nyaralás helyett a belföldi utazást. A mostani internetes kampánnyal a fiatalok figyelmét akarják felhívni a hazai értékekre, nyilatkozta Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Marketingigazgatóságának vezetője. Hozzátette: a 20-25 éves korosztályt célozták meg, akik még család nélkül töltik el a hosszabb vakációkat, s szeretik, keresik az adrenalin-növelő programokat. Az ajánlott programok között lesz barlangászat, kisvasutazás, csónakázás, kalandpark, libegőzés, nyári sípálya, barlangfürdőzés és tokaji borkóstolás is.

Forrás: Híradó.hu