Mekkora a szakadék a generációk között?

Céges kultúrán belüli együttműködés

A munkaadók számára komoly kihívást jelent az eltérő generációkba tartozó munkatársak csapattá formálása, a generációs különbségek áthidalása. Egy kiterjedtebb céges környezetben a karrierút minden szakaszában találunk munkavállalókat, a cél tehát az, hogy minden korosztály a lehető legtöbbet tudja hozzátenni a közös sikerhez saját generációjának jellemzői szerint.

    Egy nagy érdeklődést kiváltó tavalyi kutatás az úgynevezett Y generáció munkával kapcsolatos elképzeléseit, munkavállalási szokásait vizsgálta, és arra a megállapításra jutott, hogy a fiatal munkavállalók alapvetően türelmetlenek a munkahelyi előmenetellel kapcsolatban. A kutatást lebonyolító csapat idén megismétli a felmérést, azt kibővítve a generációk közötti különbségek vizsgálatával. A kutatás fókuszában három olyan területet vizsgálnak meg alaposabban, amelyek komoly hatással vannak a céges kultúrán belüli együttműködésre. Ezek az együttműködés, a bizalom és a tisztelet kérdésköre. A kutatócsoport tapasztalatai szerint mindhárom területen eltérően működnek a különböző korcsoportokhoz tartozó egyének, és ezt a feltételezést szeretnék közelebbről megvizsgálni a most induló kutatással.

    A kutatásban várják az olvasók, internetezők segítségét is, biztatnak mindenkit arra, hogy töltsék ki a mintegy 15-20 percet igénylő kérdőívet.

    A kutatás eredményeit idén is késő ősszel fogja publikálni a kutatócsoport.

Forrás: Piac&Profit